Den viktige folkefesten

BYGDEPRIDE: Hvorfor ikke arrangere bygdepride i Midtfylket også, spør Mona Melanie Lindseth. Denne uken var hun med og feiret både kjærlighet, frihet og mangfold i Volda. Det ga mersmak.

BYGDEPRIDE: Hvorfor ikke arrangere bygdepride i Midtfylket også, spør Mona Melanie Lindseth. Denne uken var hun med og feiret både kjærlighet, frihet og mangfold i Volda. Det ga mersmak.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Denne uka gikk jeg i et fantastisk folketog. Tusenvis av mennesker fylte gatene og marsjerte til takten av trommer.

DEL

Lørdag Under store veivende flagg sang folk av full hals og det var så mye glede samla på ett sted at det nesten rant over. Nei, det var ikke 17. mai-toget. Det var Norges første Bygdepride.

Gjennom Voldas gater beveget det seg et tog av farger og regnbuer som feira både kjærlighet, frihet og mangfold. For det er mangfoldet som gjør bygda så innmari bra. Jeg vil virkelig gi honnør til arrangørene i Ørsta og Volda som stelte i stand et så fantastisk samlende arrangement. Og nå ønsker jeg å oppfordre Midtfylket til å arrangere Pride også. For å vise at bygda vår selvfølgelig er like fri og inkluderende som andre.

Jeg kan ikke tenke megnoe tryggere enn å vokse opp slik jeg gjorde, i ei lita grend hvor alle kjenner alle. Hvor naboen stiller opp når man trenger hjelp og hele nabolaget tropper opp på dugnad på lekeplassen hver sommer. Men samtidig må vi ta innover oss at ikke alle opplevde oppveksten sånn. Når alle vet alt, finnes det heller ikke noe sted å gjemme en hemmelighet man ikke er klar til å fortelle.

Derfor håper jeg ogsågatene i Midtfylket blir fylt med folk som står opp for friheten til å være seg selv, i lokalsamfunnet vårt. Kanskje har vi venner og sambygdinger som har gjemt seg bak noe de ikke er gjennom mange år, i frykt for hvordan alle vi andre skulle reagere. Kanskje vokser det opp en tenåring i nabolaget som trenger å få se at Midtfylket er et sted hvor det er trygt å komme ut av skapet. De vil jeg gå for.

Ingen skal føle at de må flytte til friheten til å være den de er og elske den de elsker. Den retten skal vi alle ha uansett hvor vi bor. Å skape det lokalsamfunnet hvor alle føler seg fri og trygg, det er vårt felles ansvar. Det er alle vi som gjør bygda til et så bra sted som det er og bygger et fellesskap hvor vi er rause med hverandre.

Bygdepride i Volda var en fantastisk folkefest. Midt i mylderet, musikken og feiringen, var det flere som felte stille tårer i glede. Dette folketoget betød så mye for så mange. Det var en stor opplevelse å være med på. Og det viste at det er all grunn til å fortsette å gå for kjærligheten, i gater over hele landet.

Jeg er klar.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken