Gå til sidens hovedinnhold

Julie fikk fast jobb

Artikkelen er over 6 år gammel

Da Julie Skui Olsen var ferdig med sin læretid i kontor- og administrasjonsfaget, gikk hun rett i jobb i samme bedrift.

Bedriften det er snakk om, er Øvre Eiker kommune, hvor Skui Olsen har hatt to år som lærling.

– Det er vanskelig å få jobb innen kontor- og administrasjon for lærlinger, så dette er en utrolig mulighet. Det kan være over hundre søkere per stilling, og mange stillingsannonser opplyser krav om fem-seks års erfaring, og hvor skal man få den fra, spør Skui Olsen.

Øvre Eiker kommune har i en årrekke hatt 20 lærlinger fordelt på IKT-service, kokk/kantine, kontor- og administrasjon, helsefag og barne- og ungdomsarbeid, hvorav brorparten er tilknyttet de to sistnevnte fagområdene.

Dette tilsvarer godt over én lærling per tusende innbygger, og kommunen ligger med dette på lærlingtoppen i Buskerud.

Utfordringer

Skui Olsen er svært tilfreds med sin tid som lærling i Øvre Eiker kommune, selv om hun kjente på overgangen fra skolebenk til kontorstol.

- Den første dagen følte jeg meg veldig liten blant de mange erfarne kollegaene på rådhuset. Men jeg opplevde å bli trodd på, og ble flere ganger satt til å utføre oppgaver jeg var sikker på at jeg ikke skulle klare. Da jeg likevel fikk det til, ga det en utrolig mestringsfølelse, sier damen, som nå er ansatt som sekretær for seksjon for samfunnsutvikling.

Godt opplegg

Øvre Eiker har gjennom flere år hatt fokus på sine lærlinger, og har et godt opplegg for å ta dem imot. Blant annet har alle lærlinger i kommunen én fagansvarlig og en fadder å forholde seg til gjennom hele løpet.

Skui Olsen mener det var tilfeldig at hun valgte å satse på yrkesfag, og savner mer informasjon fra ungdomsskolen om muligheten for fagbrev og påbygging til generell studiekompetanse.

Liker ikke teori

– Hadde jeg begynt på allmenutdanning, hadde jeg helt sikkert droppet ut. Jeg er ikke sterk teoretisk, men blir flink av å gjøre ting.

– Det er viktig for meg å formidle at man ikke behøver å «studere seg i hjel» for å bli noe, og samtidig kunne få en ålreit jobb, forteller hun.

Lærebedrifter baserer seg på en liste fylkeskommunen publiserer på vigo.no, og tar deretter kandidatene inn til intervju i første omgang.

– Fravær er blant det vi vektlegger, sier Liva Aronsen, seksjonsleder kultur og lærlingansvarlig i kommunen.

Kommentarer til denne saken