Feiret 20-årsjubileum med tre utsolgte konserter

Øvre Eiker kulturskolen feiret seg selv med tre utsolgte konserter forrige helg.

DEL

(Eikerbladet) Øvre Eiker kulturskole på alt som kunne slås og spilles på. Basuner, pauker, trommer, fioliner, klaviaturer, fløyter, oboer, celloer, trompeter, saksofoner og tromboner – for å nevne noe.

Fest

Skolen markerte sitt 20-årsjubileum med tre utsolgte og fantastiske konserter i Kultursalen på Hokksund ungdomsskole forrige helg. Nesten 900 tilhørere samlet altså kulturskolen, skriver de i en pressemelding.

Det oste spilleglede og ungdommelig tilstedeværelse fra den stilfulle åpningsseansen med polonese inne i idrettshallen, og fram til siste tone døde ut i kultursalen to og en halv time senere.

Fra seansen i idrettshallen avholdt de forskjellige «klassene» sine minikonserter spredt rundt på skolen og rådhuset, hvor både biblioteket og festsalen var i bruk. I festsalen holdt danserne fest! Også kunstfagselvene deltok med en egen utstilling. Arrangementet viste virkelig bredden i det kulturskolen er og tilbyr, skriver de videre.

Elevtallet har økt fra 125 i 1998 til nesten 300 i 2018.

Lever av musikk

I kantina på skolen ble det holdt en jazzkafé hvor det virkelig svingte av både soloartister, duoer og band, skriver de videre.

Jubileumskonserten ble avsluttet med en avdeling inne i kultursalen, hvor alle fikk vist seg fram. Her blir det feil å trekke fram noen av de som spilte, og det hele ble bundet sammen på en glimrende måte av Knut Harald Sommerfeldt. Avslutningsnummeret hvor alle deltok var rett og slett storstilt og imponerte tre fulle konsertsaler, heter det i pressemeldingen.

Kulturskolen har gjennom årene fostret musikere som har gjort musikken til en levevei, men ingen av disse deltok på jubileumskonserten. Her var det bare elever som går på skolen i dag. Profesjonistene deltok på en egen inspirasjonskonsert sammen med kulturskolens lærere i Vestfossen kirke 6. april. Og sannsynligheten er nok relativ høy for at det blant helgens deltakere var noen som ender som profesjonelle musikere. De som ikke gjør det vil vel uansett ha glede av musikken livet igjennom og mange ser vi nok igjen senere i diverse amatørforbindelser, avsluttes det i pressemeldingen.

SE BILDER ØVERST I SAKEN!

LES OGSÅ:

Magnus fra Vestfossen tatt ut til VM 

Loe har hogde trærne – ett skritt nærmere nytt fortau 

Nina og Cathrine har åpnet kafé i et hjørne 

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags