Pinsemenigheten kjøpte hotellet – så stengte de kranene

VERTSKAPET: Maria og Peter Drachmann Næsstrøm er i full gang på Sole Gjestegård, og de håper lokalbefolkningen vil bruke stedet.

VERTSKAPET: Maria og Peter Drachmann Næsstrøm er i full gang på Sole Gjestegård, og de håper lokalbefolkningen vil bruke stedet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

De nye driverne på Sole har fått skjenkebevilling, men den kommer ikke til å bli brukt. Filadelfia-ledelsen gjorde helomvending og sier nei til alkohol.

DEL

Maria og Peter Næsstrøm er allerede i gang med hverdagen som vertskap på Sole Gjestegård.

Det tidligere hotellet skal nå brukes som leirsted for menigheten i tillegg til at det er åpent for andre grupper og private selskaper.

– Det blir en kombinasjon av hotell og leirsted, sier Peter.

Paret overtok driften 2. oktober, og de har flyttet inn i villaen som ligger inne på hotellområdet. Det opprinnelig danske ekteparet har tidligere drevet blant annet Munkekroen i Valdres.

Helomvending

Næsstrøm sa til Bygdeposten i sommer at det fortsatt kom til å åpnes for alkoholservering i private selskaper, men i august kom kontrabeskjeden.

– Dette er en vesentlig endring som Eldsterådet i Filadelfia har besluttet. De ønsker ikke å bidra til alkoholservering, sier Peter Næsstrøm.

Da ekteparet først fikk beskjeden, tenkte de at det ville bli tungt å drive, og at dette ville koste dem hele bryllupsmarkedet. Siden har de endret syn.

– Vi ser jo allerede nå at det er etterspørsel etter alkoholfrie steder, og vi har fått henvendelse fra noen som ønsker alkoholfritt bryllup. Og for barn og unge er det trygt å ha arrangementer i alkoholfrie omgivelser. Vi slipper også unna en del av problemene som vi har sett følger med alkoholen, sier Maria.

LES OGSÅ:

Vesentlig mer trafikk

Peter Næsstrøm anslår at trafikken ved hotellet vil tre eller firedoble seg i løpet av de neste tre-fire årene.

– Kanskje vi kommer opp i 20-25.000 gjestedøgn i året. Vi planlegger også å få opp sengekapasiteten. I dag er det plass til 115–120 gjester, men vi drømmer om det dobbelte. Allerede nå har vi booket like mange gjestedøgn i 2018 som hotellet har pleid å ha i året.

I tillegg til Næsstrøm-paret er det rundt 12 andre medarbeidere som bor på hotellet.

LES OGSÅ:

Blir trolig bygging

I disse dager har de en full gjennomgang av hotellet og uteområdene.

– Det er sannsynlig at det blir byggevirksomhet på litt lenger sikt, men først skal vi kartlegge hva vi skal gjøre av vedlikehold og oppgradering. Det er et stort etterslep her.

Det er for tidlig å si hvor mye det blir nødvendig å investere, men det dreier seg om adskillige millioner.

Ute skal det blant annet legges til rette for aktiviteter for barn og ungdom, med volleyballbane, fotballbane og vannsport. Innvendig skal det bli nytt kjøkken og nytt ventilasjonsanlegg, og noen av rommene skal gjøres om til rom for seks til åtte sengeplasser.

LES OGSÅ: Krødsheradungdommen: – Moro å påvirke

Handler lokalt

Det nye vertskapet er opptatt av å bruke lokalmiljøet.

– Vi har blant annet kjøpt seks griser, fra en lokal gård. Det kommer vi til å gjøre mer av, sier Peter, som er kokk av yrke og har god, hjemmelaget mat som lidenskap.

De merker at gjestene deres er sultne på lokale opplevelser, og besøk på severdigheter som Blaafarveværket, Lauvlia og Villa Fridheim kommer til å bli en del av tilbudet.

– Vi tror at vår virksomhet kommer til å få positive ringvirkninger for lokalmiljøet. Vi skal også bli med i Destinasjon Norefjell.

LES OGSÅ: Utsatt åpning på Norefjell

Åpent for alle

Sole vil fortsatt være åpen for grupper og alle som vil ha private arrangementer som dåp, konfirmasjon og andre samlinger.

– Vi håper lokalbefolkningen kommer til å bruke oss, og vi vil gjerne ha dialog om hva vi kan bidra med i nærmiljøet.

Men de har ikke à la carte-servering og ordinær hotellovernatting.

– Da henviser vi folk til de andre serveringsstedene i nærheten, som Krøderen Kro og Norefjellstua. Vi har en profil som gjør at vi ikke tar markedsandeler fra andre i området, men vi tilfører markedsandeler, sier Peter.

LES OGSÅ:

Fakta

Sole Gjestegård het tidligere Sole hotell og ligger på Noresund.

Stedet ble kjøpt av Filadelfiakirken Oslo i 2016, og i oktober i år overtok kirken driften.

Vertskapet Maria og Peter Drachmann Næsstrøm er ansatt av Filadelfiakirken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken