Ingen «ordfører-skole» på Gustav

Kun et kort møte: Gustav Kalager har ikke diltet i hælene på Olav Skinnes før han skal overta som ordfører i kveld.
Arkivfoto: Eirik Gullord

Kun et kort møte: Gustav Kalager har ikke diltet i hælene på Olav Skinnes før han skal overta som ordfører i kveld. Arkivfoto: Eirik Gullord

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ett kort møte med Olav Skinnes har Gustav Kalager hatt før han overtar som ordfører. Ellers har han sittet og fundert litt hjemme.

DEL

Gustav Kalager (Ap) sier han gleder seg til å ta fatt som Krødsherads nye ordfører. Noen «ordførerskole» hos Skinnes har han derimot ikke gått.

– Nei, nei. Vi hadde et kort møte forrige uke. Men jeg har sittet og fundert litt hjemme, særlig på fordelingen i styrer og utvalg.

Fredag skal han innom ordførerkontoret en tur, og fra mandag av er det fullt trøkk - men altså i 60 prosents stilling som ordfører, og ikke 100 prosent, som tidligere ordførere har hatt.

Nøyaktig hvordan han skal legge opp dagene, har han ennå ikke avgjort.

– Det må tilpasses kommunen.

Dobbeltmøte

I kveld blir det dobbelt kommunestyremøte i Krødsherad. Først leder Olav Skinnes (Bygdelista) sitt siste kommune- styremøte før han overlater klubba til Gustav Kalager.

Men før det nye kommunestyret finner sine taburetter, er det gamle innkalt til ordinært kommunestyre – over en måned etter valget. Dermed kan Olav Skinnes banke igjennom noen flere vedtak før han går over i opposisjonens rekker.

På sakslista står forskrifter for vann- og avløpsgebyr, detaljregulering av leiligheter på Krøderen, samt rapporter og budsjettjusteringer.

Påtroppende ordfører Gustav Kalager har ingen betenkeligheter med dette.

Ikke kontroversielt

– Vi har pleid å gjøre det slik. Det er uproblematisk, Det er ingen kontroversielle saker på sakslista, sier han.

Han innrømmer at han nok hadde sett annerledes på denne framgangsmåten hvis ny kloakkrenseløsning hadde stått på dagsorden.

Det nye kommunestyret skal velge ordfører, varaordfører og formannskap.

Ifølge Kalager blir ikke dette noen thriller.

– Da må noen i så fall bryte ut fra gruppa, men det tror jeg ikke skjer.

I tillegg skal det velges kontrollutvalg, utsendinger til KS og styremedlemmer til Ramfoss Kraftlag.

Artikkeltags