Gå til sidens hovedinnhold

– Må ha baller nok til å gå på talerstolen

Artikkelen er over 4 år gammel

Kommunestyret i Krødsherad har en debattform som er litt løs i snippen – uten bruk av talerstol og uten livesending fra salen. Slik vil ordføreren fortsatt ha det.

Livestreaming fra kommunestyresalen eller ikke. Det er et spørsmål politikerne i Krødsherad diskuterer heftig om dagen. Diskusjonen gikk varm i torsdagens formannskap, og den kommer til å fortsette i kommunestyret neste torsdag.

Det er Bygdelista og Høyre som har tatt til orde for å bringe kameraene inn i salen og livestreame møtene, slik mange andre kommuner også gjør.

– Vi tror livestreaming vil gjøre politikken mer tilgjengelig for folket. Det vil skape mer engasjement for politiske saker og fremme rekrutteringen av politikere, argumenterer Solveig Sæta (Bygdelista).

LES OGSÅ: Frykter at «den blå fare» fortsetter

Kan hemme debatten

I Ap-leiren er derimot holdningen den motsatte. De mener livestreaming heller vil kunne virke avskrekkende på potensielle politikere.

Skal man livestreame, må det også innføres bruk av talerstol og et strengere debattregime. Dette ønsker ikke ordfører Kalager.

– Vi vil videreføre den gode debattformen som er et kjennetegn for vårt kommunestyre, sier Kalager.

Arbeiderpartiet mener livestreaming og innføring av talerstol og taletid vil få representantene til å delta mindre i debattene. De mener vedtakene vil bli dårligere og rekruttering vanskeligere.

De foreslår i stedet at det legges ut link til sakspapirer på kommunens Facebook-side for å gjøre sakene lettere tilgjengelig for innbyggerne.

LES OGSÅ: Den gode skole i Krødsherad, administrasjonens verkebyll

Handler om tilvenning

Disse argumentene kjøper ikke Høyres Per Kristensen.

– Jeg kan ikke skjønne at dette skal skremme noen fra å delta i politikken og debattene. Det handler først og fremst om tilvenning. Man må kunne forvente at medlemmene av det høyeste organet i Krødsherad kommune har baller nok til å gå opp på en talerstol, sier han.

Han tror livestreaming vil være en berikelse for innbyggerne.

– For mange er terskelen for å gå på møtene høy, og med livestreaming kan de følge debattene fra stua i stedet.

Kostnadene ved streaming anslås til en investering på opptil 30.000 kroner, pluss cirka 15.000 i året til drift.

LES OGSÅ: Hvor er visjonene?

Kommentarer til denne saken