Veteranbuss for veterantog

SPORET AV: Den ene vognen på toget fra Krøderen til Vikersund i ettermiddagstimene lørdag sporet av skinnene, og ble stående på skakke like sør for Kløftefoss.

SPORET AV: Den ene vognen på toget fra Krøderen til Vikersund i ettermiddagstimene lørdag sporet av skinnene, og ble stående på skakke like sør for Kløftefoss. Foto:

Det blir togran, til tross for at Krøderbanen sporet av lørdag ettermiddag.

DEL

For andre gang på under ett år sporet Krøderbanen av skinnene lørdag ettermiddag. Denne gang skjedde avsporingen like sør for Kløftefoss, hvor to akslinger på en vogn, samt en aksling på det svenske damplokomotivet med ett sto av skinnegangen.

Blir ranet lørdag

Kort tid etter avsporingen uttalte museumssjef Ellen Sletvold at det ikke blir noe kjøring søndag. Det er meget uheldig, da dette er en av de travleste helgene Krøderbanen har i løpet av sesongen. Årsaken er at cowboyene ved Deadwood City denne helgen raner toget.

Heldigvis har Sletvold og hennes mange frivillige funnet en løsning i løpet av lørdagskvelden.

– Vi setter opp buss for tog fra Vikersund, med ran på Kløftefoss, sier Sletvold til Bygeposten.

I tillegg vil det gå tog, med diesellokomotiv fra Krøderen til Kløftefoss – også dette med ran.

– Bussene er selvsagt veteranbusser, og de vil ta med så mange passasjerer de har plass til, sier Sletvold.

Vil bli refundert

For gjester som har forhåndsbestilt billett, men ikke ønsker å kjøre veteranbuss, lover Sletvold refusjon av billettene.

– Vi skal også finne en løsning for dem som har planlagt å ta toget til Krøderen og Kryllingen herfra til Villa Fridheim, sier Sletvold.

– Vi er selvsagt lei oss for at vi ikke får gitt et fullverdig tilbud søndag, men dette er den beste løsningen vi får til, avslutter museumssjefen.

Artikkeltags