Fredag planla de hvor kameraovervåkingen skulle monteres. I natt slo tyvene til

Avdelingsleder Kjetil Olsen (t.v.) ved Loe Betongelementer forklarer politiet hvor verktøyet som ble stjålet lå.

Avdelingsleder Kjetil Olsen (t.v.) ved Loe Betongelementer forklarer politiet hvor verktøyet som ble stjålet lå. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tyver stakk i natt av med håndverktøy for mange tituseners av kroner fra en bedrift på Loesmoen.

DEL

(Drammens Tidende) ØVRE EIKER: Fredag var der befaring i lokalene til Loe Betongelementer på Loesmoen for å planlegge hvor de skulle montere overvåkingskameraer. Men tyvene kom kameramontørene i forkjøpet.

– De har brutt opp en port på baksiden av bygget, og tatt seg inn i produksjonslokalene, sier Kjetil Olsen, som er avdelingsleder ved bedriften.

Inne i den store fabrikkhallen går produksjonen for fullt selv om tyver har tømt flere skap for elektrisk håndverktøy. Her lages det store støpeformer som fylles med betong og blir bygningsfasader.

– Tyveriet har skjedd i løpet av natta. Det var folk her søndag kveld, og da var alt i orden. Da de første kom på jobb ved sekstiden mandag morgen oppdaget de innbruddet, sier Olsen.

Tyvene kom seg inn i lokalene ved å bryte opp en port på baksiden av bygget.

Tyvene kom seg inn i lokalene ved å bryte opp en port på baksiden av bygget. Foto:


Tyvene har gått fra skap til skap inne i lokalene og brutt opp de som inneholder verktøy. Andre skap har fått stå urørt.

– Det er bare batteridrevet verktøy som er borte – driller, sirkelsager og andre lett omsettelige verktøy. Vi har foreløpig ikke oversikt over alt som er stjålet, men det er i hvert fall et titall maskiner som er borte, sier han.

Tyvene har latt verktøy som ikke er batteridrevet bli liggende.

– Det er tydelig at de har visst hva de var ute etter. Det er stort sett Borsch-verktøy som er lett omsettelig,

Politiet var mandag formiddag på stedet og gjorde undersøkelser, og skriver på Twitter at verktøy for rundt 50.000 kroner er borte, og at de oppretter sak på forholdet.

Det har vært flere tyverier av håndverktøy de siste månedene i distriktet. I forrige uke ble det blant annet stjålet verktøy for rundt 130.000 kroner fra en brakkerigg på Tangen.

- Fredag planla vi hvor vi skulle henge opp kameraovervåkningen, men tyvene kom oss i forkjøpet, sier produksjonssjef Øystein Høgmoen (t.v.) og Kjetil Olsen ved Loe Betongelementer AS.

- Fredag planla vi hvor vi skulle henge opp kameraovervåkningen, men tyvene kom oss i forkjøpet, sier produksjonssjef Øystein Høgmoen (t.v.) og Kjetil Olsen ved Loe Betongelementer AS. Foto:

Loe Betongelementer

Flere tyverier

Politiet opplyser at det også har vært tyveri fra en garasje i Løvligata i Mjøndalen. Der er det stjålet to sykler til en verdi av cirka 40.000 kroner.

Syklene er av typene Hard Rock og Cube.

På Gullaug i Lier ble flere boder brutt opp. Rask etterforskning på stedet førte til at mesteparten av tyvegodset ble funnet igjen hos en kjenning like i nærheten. Siktede er i 40-årene, ifølge politiet.

Artikkeltags