Flere Buskerud-menn mafiatiltalt

I desember 2015 avdekket politiet i Søndre Buskerud et av de største enkeltbeslag av dopingmidler gjort her til lands. I lokalene i Øvre Eiker ble det gjort beslag av dopingmidler som man antar har en salgsverdi på nærmere 29 millioner kroner.

I desember 2015 avdekket politiet i Søndre Buskerud et av de største enkeltbeslag av dopingmidler gjort her til lands. I lokalene i Øvre Eiker ble det gjort beslag av dopingmidler som man antar har en salgsverdi på nærmere 29 millioner kroner. Foto:

Tre menn fra Buskerud er tiltalt etter den såkalte «mafiaparagrafen» etter at politiet avslørte Norges største dopingnettverk.

DEL

(Drammens Tidende) BUSKERUD: Det er TV 2 som først meldte om saken torsdag.

Dopingnettverket ble avslørt ved en rekke tilfeldigheter. Først i Bergen, hvor det ble funnet små mengder doping, men store mengder produksjonsutstyr.

Så i Hokksund, hvor politiet gjorde et av landets største enkeltbeslag av dopingmidler.

Beslaget hadde en salgsverdi på nærmere 29 millioner kroner. Politiet iverksatte videre etterforskning av nettverket som sto for distribusjon og salg av store mengder dopingmidler over hele landet.

Politiet gjorde også funn av lister med mange hundre kunder.

LES OGSÅ: Gutter kan bli impotente - jenter får skjeggvekst

Ti tiltalt

Torsdag avslørte politiet på en pressekonferanse at de har tiltalt ti menn for grov dopingkriminalitet. De er tiltalt etter paragraf 60 i Straffeloven, den såkalte «mafiaparagrafen».

De sju andre mennene er i hovedsak fra Hordaland og Sogn og Fjordane.

I tillegg har 36 personer blitt arrestert og siktet for å ha hatt en rolle i nettverket. Flere har allerede fått dommer.

Politiet har opprettet straffesaker mot ytterligere 100 personer for å ha kjøpt dop fra nettverket. En del har fått dommer eller forelegg.

LES OGSÅ: – Angrer på det han har gjort

Flaks

Det var bare tilfeldig at politiet gjorde det store beslaget i Hokksund. Politiet hadde lenge observert at det var mange som bygde kropp i kommunen, og bestemte seg derfor for å gå kroppsbyggermiljøet nærmere i sømmene.

Da vi startet dette prosjektet visste vi at vi kom til å ta mange. Men at det skulle bli norgeshistoriens største dopingbeslag, hadde vi aldri drømt om. Det var en god porsjon flaks oppi det hele, sa lensmann Stig Rønneberg til Drammens Tidende etter beslaget.

LES MER OM SAKEN:

Artikkeltags