Gå til sidens hovedinnhold

Giverglede på bunnivå

Artikkelen er over 4 år gammel

En ny runde av «Gledelig Jul, Modum» er under oppseiling, men få har meldt interesse for å gi gaver.

For fjerde året på rad skal firkløveret Jannicke Bunæs, Line Fjellstad, Cecilie M. Hovde Berglund og Camilla Fjellvik, bidra til at flest mulig moinger får en hyggelig jul. Men det er allerede noen skjær i sjøen.

– Første året meldte 800 givere seg allerede første døgnet arrangementet fantes på Facebook. I år har vi så langt bare 250, mens antall mottakere blir flere for flere for hvert år. Dermed går ikke «regnskapet» opp, sier Line Fjellstad.

Derfor håper hun og resten av damene at flere melder seg som givere i løpet av kort tid.

Stort behov

For behovet for gaver er stadig større. Mye av årsaken ligger i at terskelen for å melde seg som potensiell mottaker er blitt lavere, mener de fire damene.

– Tabuene rundt det å ha dårlig økonomi, eller på andre måter ikke få julen til å gå opp blir stadig færre. Samtidig har vi mange samarbeidspartnere og dermed kontaktpunkter inn mot mennsker som har behov for hjelp, sier Cecilie M. Hovde Berglund.

Og lista over samarbeidspartnere er mange.

– Barnevernet, Frivilligsentralen i Vikersund, Utstyrssentralen, alle bo- og aldershjem, jo ikke minst Foreningen mot stoffmisbruk som er ny av året, sier Line Fjellstad, før hun fortsetter å ramse opp en enda lenger liste.

Skal være nytt

Gavene skal gis anonymt. Det er viktig at det er nye gjenstander, og ikke gamle eller brukte ting som befinner seg innenfor julepapiret, og prisen bør ligge mellom 100 og 200 kroner.

– Gaver kan leveres hos Spar Vikersund, Furumo svømmehall eller Rema 1000 i Åmot i perioden fra 3. til 7. desember. Husk å merke med hvilket kjønn og hvilken alder gaven passer for, sier Camilla Fjellvik.

Foruten gaver fra privatpersoner har matbutikker og øvrig handelsstand i Modum de siste årene bidratt til at gavene inneholder langt mer enn bare leker og sokker.

– I fjor fylte vi blant annet en handlevogn med matvarer her på Spar i Vikersund, sier Jannicke Bunæs.

Gavene fordeles via samarbeidspartnerne, og går til moinger.

– Dermed kan gaven potensielt havne hos naboen, så her er det virkelig snakk om å hjelpe sambygdinger, sier de fire.

Kommentarer til denne saken