Røde Kors: 868 personskader i påsken

Ett fjell – to kommuner: Sigdal og Krødsherad arbeider nå intenst for å få på plass rammene for en felles kommunedelplan for Norefjell. Planen skal godkjennes innen sommerferien 2019.                                                               ILLUSTRASJONSFOTO

Ett fjell – to kommuner: Sigdal og Krødsherad arbeider nå intenst for å få på plass rammene for en felles kommunedelplan for Norefjell. Planen skal godkjennes innen sommerferien 2019. ILLUSTRASJONSFOTO

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Røde Kors har rykket ut til 868 tilfeller av personskader i påskeuken i år.

DEL

Tallet er det tredje høyeste siden statistikken begynte i 2008, og noe under rekorden fra 2013.

– Det har vært en travel påske samlet sett, som viser hvor sentral den frivillige redningstjenesten er med Røde Kors Hjelpekorps, Norsk Folkehjelp og de andre aktørene, sier nestleder Sven Bruun i landsråd Hjelpekorps.

Godt vær

Det er imidlertid relativt få alvorlige ulykker som Røde Kors har håndtert i år. Bruun tror mye bra vær i Sør-Norge har bidratt til at det kanskje ikke har vært så mange alvorlige ulykker og søkeoppdrag, men stor utfart har bidratt til mange mindre skader.

– Det er veldig mye forstuing og brudd når folk ramler i skiløypa eller alpinanlegg, sier han.

Gerd Randi og Ingrid hadde egne VIP-plasser

Rasfare

Påsken har også vært preget av stor rasfare, særlig i Nord-Norge og på Vestlandet

– Det virker som om de fleste har tatt hensyn til det. Selv om det har vært en dødsulykke i skred, så virker det som om de fleste turgåere har vist god aktsomhet, sier Bruun.

Totalt er det registrert flest ulykker i Telemark med 151 og Oppland med 136 oppdrag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken