Juletiden er ikke bare glede for alle hele tiden.

I en spørreundersøkelse utført av Stillingsbasen.no for Ansvarlig Helse svarer 34 prosent at julestress påvirker jobben. Og hver tiende arbeidstaker svarer at de tar ut sykemelding når de er mentalt slitne eller stresset.

Gunnar Andreassen i Stillingsbasen.no mener at mye stress i julen kan ha store konsekvenser både for bedrifter og arbeidstakere.

- Undersøkelsen avslører at mange har sykefravær i desember, og at mange er borte fra jobben fordi stresset i forbindelse med julefeiringen gjør at de tar ut en sykemelding, uttaler Andreassen.

Undersøkelsen viser også at sju av ti mener mentale problemer er tabu i Norge, noe som også forklarer at 86 prosent ikke går til psykolog med problemene sine. De velger heller sykefravær for å stresse ned.

Vibeke C. Hammer i Ansvarlig Helse mener folk ikke vet hvordan eller hvor de kan få hjelp til å takle stress og negative tanker. Mange ender opp med å søke hjelp når det er for sent.

Men spørreundersøkelsen har også lyspunkter, mener hun.

– At hele 91 prosent tror at mentale teknikker kan hjelpe for å mestre stress var et overraskende høyt tall, sier Hammer. (ANB)