Skal få fram ryggsvetten

GODT FOR HELSA: Lene Weum (f.v), Ståle Versland, Anne Kat Håskjold og Hege Fåsen på ryggen til Aase Kristin Andreassen vil gjøre moingene friskere.

GODT FOR HELSA: Lene Weum (f.v), Ståle Versland, Anne Kat Håskjold og Hege Fåsen på ryggen til Aase Kristin Andreassen vil gjøre moingene friskere. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Moving Modum er en nystartet satsing på folkehelse og på å få alle moinger til å bevege seg mer og spise sunnere.

DEL

– Bli med på lanseringsfesten 2. mars, inviterer de.

– Møt opp ved turkassa ved «Midt på Moen». Du kan velge om du vil gå dit enten fra Furumo, Brunes eller Modum Bad. Spis middag ute. Der blir det gratis servering av grillpølser og frukt, og aktiviteter for liten og stor, sier Anne Kat. Håskjold til Bygdeposten.

De lokker med at alle som skriver seg inn i turboka på Furumo i mars, er med i trekningen av strøm fra Midtkraft til en verdi av 500 kroner.

Nystartet «paraply»

Moving Modum er en nystiftet «paraply» for alt som skjer av fysisk aktivitet i Modum.

– For moingene lå ikke godt an i en fersk helseundersøkelse. Modum skal være en helsekommune. Det må vi gjøre noe med, der er Håskjolds oppfordringer til alle moinger.

Hun tok kontakt med ordfører Ståle Versland. Sist høst ble det nedsatt en arbeidsgruppe. Med seg der har de Lene Weum (Midtkraft), Hege Fåsen (helsekoordinator i Modum), Aase Kristin Andreassen, Terje Ingvoldstad, Tone Hiorth og Lisbeth Vesetrud (Modum Næringsråd).

GÅ MER: – Gå tur og beveg deg mer, oppfordrer Lene Weum (f.v), Anne Kat Håskjold, Ståle Versland, Aase Kristin Andreassen og Hege Fåsen.

GÅ MER: – Gå tur og beveg deg mer, oppfordrer Lene Weum (f.v), Anne Kat Håskjold, Ståle Versland, Aase Kristin Andreassen og Hege Fåsen. Foto:

– Hadde jeg visst hvor lett det var, hadde jeg gjort det for lenge sidenEgen Facebook-side

– Vi ønsker å samarbeide med alle som driver med aktiviteter; privatpersoner og idrettslag. På Facebook-siden vår «moving-modum» vil det bli lagt ut alt som skjer av arrangementer. Dette er en åpen side der folk kan skrive hva som skjer, hva de gjør av aktivitet og få med seg venner, sier Lene Weum.

HUSKER DU (fra 2011)? Påtvunget nyttårstrim

Nytt stort nettverk

De vil samarbeide med alle arrangører av turmarsjer, motbakkeløp og minneløp i bygda.

– I Modum har vi 12 turbøker i regi av ulike idrettslag og turlag. De vil vi samarbeide med, og trekke gevinster oftere.

– Og vi vil samarbeide med bedriftene i Modum, som kan få i gang for eksempel innebandykamper for ansatte, foreslår de.

«Svett på ryggen» og «Godt for helsa» er blant mottoene for å få moingene bedre fysisk og psykisk helse. De jobber også med å få innbyggerne til å spise sunnere.

Artikkeltags