Gå til sidens hovedinnhold

Hæhre sikret ny milliardkontrakt

Artikkelen er over 4 år gammel

Hæhre skal bygge ny E6 i Hedmark til 1,8 milliarder kroner. De vant konkurransen med 0.35 prosent.

Styret i Nye Veier AS har tildelt entreprisen for bygging av ny E6 Kolomoen−Arnkvern i Hedmark til Hæhre Entreprenør AS. Kontrakten beløper seg til 1.812 milliarder kroner eks. mva.

Strekningen er 19 km og skal bygges som firefelts motorvei. Kolomoen–Kåterud åpner sommeren 2019, mens strekningen videre nordover gjennom Åkersvika og fram til Arnkvern åpner sommeren 2020.

Best på «alt»

– Hæhre Entreprenør AS er valgt fordi de er best på fem av seks kriterier. Hæhre er best på pris, miljøhensyn, helse og arbeidsmiljø, tekniske løsninger og gjennomføring. NCC Norge AS var tett bak, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i E6 Mjøsregionen.

Les også

Klare med nytt oppkjøp

Tett i toppen

NCC var nest billigst og ble på kroner og øre bare slått med 6,7 millioner kroner (0,35 prosent) av Vikersundentreprenøren, ifølge anskaffelsesprotokollen til Nye Veier.

AF på tredjeplass var mye lenger unna; 341 millioner kroner.

Best på kvalitet

På kvalitetsvurderingen til entreprisen var også Hæhre suveren. De hentet 99.6 poeng (av 100), mens NCC på andreplass fikk 96,6 og AF fikk 79,8 poeng.

– Med høy trafikkmengde er det krevende å bygge langs med eksisterende E6, men vi har satt milepæler som ivaretar sikkerheten til både trafikanter, anleggsarbeidere og omgivelser. Det er også grunn til å nevne at Hæhre Entreprenør AS har den beste løsningen for utbyggingen gjennom Åkersvika naturreservat, sier Moshagen.

Les også

Hæhre Entreprenør scorer bedre enn alle konkurrenter

 

Startet med sju

Konkurransen om bygging av E6 Kolomoen−Arnkvern ble kunngjort 02.09.16. Ved fristens utløp 05.10.16 var det kommet inn sju søkere som ønsket å bli prekvalifisert.

Søkerne ble ifølge Nye Veier grundig evaluert opp mot kravene i kvalifikasjonsgrunnlaget.

Fire tilbydere ble med videre i prosessen: AF Gruppen Norge AS, NCC Norge AS, Roadbridge Aibel Joint venture og Hæhre Entreprenør AS. Roadbridge Aibel Joint Venture valgte å ikke levere tilbud ved tilbudsfristen i mars.

Totalentreprise

Kontrakten er en totalentreprise med prosjektering og utbygging inkludert drift og vedlikehold. Dette er den andre entreprisekontrakten mellom Nye Veier og Hæhre Entreprenør AS. Hæhre har med Rambøll Norge AS som rådgivere på prosjektering.

Ba Erna om hjelp til rv. 35 

Kommentarer til denne saken