Gå til sidens hovedinnhold

Kjemper om å bli årets lærebedrift

Artikkelen er over 3 år gammel

Hæhre Entreprenør er nominert til årets lærebedrift 2017.

Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) ønsker å premiere foretak som i særlig grad har utmerket seg i sitt arbeid med oppfølging av lærlinger og/eller lærekandidater.

Vinneren blir presentert 24. januar.

LES OGSÅ: Den stoooore lærlingtesten

Seks av 2.000

Av 2.050 medlemsbedrifter er Hæhre Entreprenør valgt ut som én av seks nominerte.

– Det er første gang Årets lærebedrift kåres under Arctic Entrepreneur, og jeg håper at prisen kan bidra til å synliggjøre det viktige utdanningsarbeidet som gjøres av næringslivet hver eneste dag. Vi ønsker at prisen skal inspirere og motivere bransjen til å fortsette den gode satsingen på lærlinger, sier Julie Brodtkorb, administrerende direktør i MEF. 

Samtlige seks kandidater har ifølge ham utmerket seg og gjort en svært god jobb med oppfølging av lærlinger.

Les også

Gullkantet mulighet i Kina

 

Full kontroll

- Vikersundprosjektet et prosjekt der Hæhre tar inn ungdom som ikke fungerer i vanlig skole og som kanskje kunne endt opp på skråplanet. Enkelte av disse ungdommene blomstrer skikkelig opp, og noen ender opp med å få opplæringskontrakt med Hæhre. Dette er jo ikke noe bedriften tjener penger på – snarere tvert imot, vil jeg tro – men det er bevis på at Hæhre virkelig tar samfunnsansvar som en stor aktør i Buskerud, skryter Øystein Lønn Nilsen i OKAB.

- Her i Hæhre er det full kontroll og alt er strømlinjeforma. Innenfor lærlingeordningen er det ikke uvanlig at noen avbryter, men hos Hæhre har det vel bare vært to kontrakthevinger de siste ti årene. Det forteller mye, sier Lønn Nilsen.

Les også

Kommunen: – Ikke helt fornøyd. GBL: – 98 prosent seier

 

Kunnskapsministeren deler ut prisen

Juryen som tar den vanskelige avgjørelsen består av representanter fra MEF, Opplæringskontoret for anleggs- og bergfagene (OKAB), og ledes av kompetansesjef i MEF, Terje Eikevold. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen deler ut den gjeve prisen til Årets lærebedrift.

Kunnskapsministeren vil også, til de bedriftene som ikke nådde opp denne gangen, overrekke et synlig bevis på at bedriften var kandidat til Årets lærebedrift 2017.

Kandidatene

Kandidat nr. 1: Hovden Hytteservice AS

Kandidat nr. 2: Leif Grimsrud AS

Kandidat nr. 3: Hæhre Entreprenør AS

Kandidat nr. 4: Rivenes AS

Kandidat nr. 5: Volda Maskin AS

Kandidat nr. 6: Jan Opgård AS

Kommentarer til denne saken