Gå til sidens hovedinnhold

Nå har butikkene startet ny priskrig

Artikkelen er over 3 år gammel

Påskepriskrigen er i gang. Alle de tre store lavpriskjedene har halvert prisen på påskevaren Kvikklunsj denne uken.

Det er fortsatt en måned til påsken og sukkeravgiften som ble innført ved årsskiftet har gjort det enda dyrere å selge billig snop. 

Likevel har alle de tre store lavpriskjedene, ledet an av Rema 1000, kuttet prisen på Kvikklunsj kraftig denne uken, skriver Nettavisen.

Både Rema 1000, Kiwi og Extra selger nå Kvikklunsj til bare fem kroner platen i forskjellige kvantumspakninger. 

Tre ganger billigere

Kiwi selger en trepakning med Kvikklunsj til 15 kroner. Det er en reduksjon fra 30 kroner i forrige uke. Extra selger en firepakning til 20 kroner, mot 40 kroner i forrige uke. 

Rema 1000 selger en åttepakning til 40 kroner. Den tilsvarende varen koster 91 kroner hos Kolonial.no, som har innkjøpssamarbeid og er deleid av Rema 1000.

En enkeltplate med Kvikklunsj koster fortsatt 16 kroner.

LES OGSÅ: Fjoråret var en solid nedtur for Rema 1000

Kjempeviktig påskesjokolade

Kvikklunsj er en av de aller viktigste påskevarene for dagligvarekjedene. En tredjedel av nordmenns årskonsum av kjekssjokoladen, nærmere 16 millioner plater, kommer i påsken.

– Kvikklunsj er en viktig påskevare og nå nærmer sesongen seg, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop til Nettavisen.

– Det er fortsatt en måned til påske. Er det ikke tidlig å starte priskrig på påskevarer nå?

– Vi opplever at konkurransen blant dagligvarekjedene er så tøff, så vi starter tidligere og tidligere, sier Friis.

Slik skal Krister skape nytt liv i butikken på Tyristrand 

Skisesongen

Det var Rema 1000 som startet priskrigen denne uken da de begynte å tilby en åttepakning Kvikklunsj til 40 kroner mandag. De to andre lavpriskjedene reduserte da umiddelbart prisen på sine varer til et tilsvarende nivå, som altså er fem kroner pr. plate.

– Når våre lavpriskonkurrenter har tilbud, så setter vi som regel ned prisen tilsvarende eller mer, sier kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi til Nettavisen.

Hun sier at Kvikklunsj er en viktig vare for kundene på denne tiden av året, også før påske.

– Kvikklunsj er et populært produkt i skisesongen. Nå er det vinterferie mange steder og da er dette et produkt som mange kjøper. Vi har som mål at vi skal være billigst på absolutt alle varer, sier Arvin.

– Dere vil at Kiwi har en sunn profil. Hvordan passer dette inn å selge billig sjokolade?

– Vi ønsker å legge til rette for sunne valg og har presset ned prisene på frukt, grønt, nøkkelhullsvarer og mange andre sunne varer. Samtidig mener vi at folk må kunne nyte en Kvikk lunsj med god samvittighet når de er på skitur. Butikkene våre bugner av appelsiner nå, så vi håper jo de tar med seg en appelsin eller to i sekken også, sier Arvin.

Nå blir det endelig Vinmonopol i Hole: – Håper flere vil stoppe her på vei til hytta 

Kommentarer til denne saken