Krøderen Elektro har brukt millioner for å gi deg godt nett på fjellet

UTSTYRET TELLER:  Torbjørn Aasen (f.v.),  Vegard Jelstad og Stian Ramberg viser fram noe av utstyret som må til for å sende ut høyhastighets internettsignaler til turistene i Norefjell-området. – Så langt har vi totalt cirka 1.000 bredbåndskunder, men har kapasitet til å kunne levere signaler til langt flere hus, hytter og campingvogner, sier daglig leder Vegard Jelstad i Krøderen Elektro.

UTSTYRET TELLER: Torbjørn Aasen (f.v.), Vegard Jelstad og Stian Ramberg viser fram noe av utstyret som må til for å sende ut høyhastighets internettsignaler til turistene i Norefjell-området. – Så langt har vi totalt cirka 1.000 bredbåndskunder, men har kapasitet til å kunne levere signaler til langt flere hus, hytter og campingvogner, sier daglig leder Vegard Jelstad i Krøderen Elektro. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tiden med kun kortspill og Yatzy på fjellet er over, og nå er det høyhastighets bredbånd som teller.

DEL

Dette har Krøderen Elektro tatt tak i, og har de siste årene investert millioner for å kunne tilby trådløs internettforbindelse på Haglebu, Norefjell og deler av Flå.

LES OGSÅ: Alexander skal slåss for plass på elektrolinja

I campingvogna

– Flere og flere ønsker like godt internett på hytta og i campingvogna som de har hjemme, og derfor har vi valgt å satse på et fast høyhastighetsnett også på fjellet, sier daglig leder, Vegard Jelstad i Krøderen Elektro.

I den forbindelse har de lagt fiberkabel fram til sine 41 sendemaster, og i mastene sitter det 120 sendere som trådløst distribuerer signalene ut til turistene i fjellheimen.

– Dyrt med mobilt nett

– Bruk av mobiltelefonene blir ofte svært dyrt når nettet brukes til annet enn å lese noen få nettaviser, sier avdelingsleder, Torbjørn Aasen.

Han forklarer det med økt bruk av nettet til å laste opp bilder, video og til streaming av filmer og spill.

– Mange eldre velger å installere fast nettforbindelse etter at de har hatt barn og barnebarn på besøk. For når disse setter seg ved datamaskinene oppdager de fort at de «dyre mobile tellerskrittene» går unna, sier Aasen.

Han trekker fram at mobile løsninger ofte ikke stekker til, når flere kobler seg til nettet samtidig. Noe som gjør at hastighetene faller kraftig.

EGNE MASTER: Her heises en av de store bredbåndsmastene på plass.

EGNE MASTER: Her heises en av de store bredbåndsmastene på plass. Foto:

Ubegrenset bruk

– Den største fordelen med faste installasjoner, er at brukerne får stabilt høyere hastigheter og ubegrenset tilgang til nettet uten at det koster dem noe ekstra, sier Jelstad.

En annen fordel er at kundene kan bruke fastnettet til å styre oppvarming, alarmer og kameraovervåkning.

20 Mbit-linjer

Da Krøderen Elektro startet utbyggingen i fjellet i 2004 holdt det med 2 Mbit linjer, men økt krav til kapasitet og hastighet gjør at de nå leverer hastigheter opp til 20 Mbit.

Firmaet har i dag 1.000 bredbåndskunder, men frister med at de har kapasitet til langt flere brukere.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken