Gå til sidens hovedinnhold

Disse landene liker Norge best

Artikkelen er over 3 år gammel

Vi er fortsatt populære blant våre naboer.

Norge er det landet våre naboer mener er mest verdt å besøke. Både dansker og finner har oss på førsteplass, mens vi er nummer to blant svenskene.

Det viser en ny undersøkelse gjennomført  av ferieutleieselskapet HomeAway blant reisende fra Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Spørsmålet som ble stilt var: Dersom du skulle anbefalt ett besøk til et av de nordiske landene bortsett fra ditt eget, hvilket ville du anbefale?

I Danmark sier nesten halvparten (47 prosent) at de ville anbefalt å besøke Norge. Deretter følger Sverige med 34 prosent og Finland med skarve 5 prosent. Finnene er like vennligstilte overfor Norge. 46 prosent anbefaler et besøk til oss. 24 prosent ville reist til Sverige, mens 22 prosent valgte Danmark.

Blant svenskene er vi nummer to med 39 prosent. 41 prosent av svenskene ville heller valgt Danmark, og 11 prosent foretrekker Finland.

Direktør i Virke Reiseliv Norge, Line Endresen Normann, er glad for at Norge fortsatt er populært blant våre naboer, og tror hun vet hvorfor:

– Våre vakre fjorder. Dette topper listen over hva folk assosierer med Norge. I tillegg har vi beliggenheten og infrastrukturen som gjør det enkelt for folk fra de andre landene å komme hit. Vi tilbyr storslått natur og aktiv ferie – og treffer derfor reiselivstrendene ekthet, aktivitet, bærekraft og opplevelser, sier Endresen Normann.

Saken fortsetter under bildet.

 

Aye Helsig i HomeAway er enig: – Ifølge vår undersøkelse scorer Norges naturattraksjoner høyt. På førsteplass kom Nordlyset, deretter fulgte Lofoten og Prekestolen.  Deres vakre natur er en severdighet som mange vil få med seg, mener han.

Blant landene i Norden er det Finland som scorer lavest. Mens 46 prosent av finnene synes at Norge absolutt er verdt et besøk, så er ikke beundringen gjensidig. Kun 8 åtte av de spurte fra Norge ville anbefalt Finland.

Nordmenn mener fortsatt at det er «deilig å være norsk i Danmark»: Nesten halvparten av oss vil anbefale Danmark (49 prosent), mens 24 prosent foretrekker Sverige.

– Det gleder meg at nordmenn fortsatt ser ut til å elske Danmark, sier Peter Krusborg i VisitDenmark. – Selv uten direktelink via motorvei, så har vi like mye besøk fra Norge som fra Sverige, sier han.

PS! Undersøkelsen ble gjennomført av Voxmeter på vegne av HomeAway®, ji uni og juli 2017 i Norge, Sverige, Danmark og Finland. 4 .000 personer over 18 år deltok i undersøkelsen. (ANB)

Kommentarer til denne saken