Gå til sidens hovedinnhold

Bli med til Salzburg

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter tre flotte leserturer til julemarkeder i Budapest, Tallinn og Berlin går årets tur til vakre Salzburg.

– Det er hyggelig å nok en gang kunne invitere leserne av Eikerbladet og Bygdeposten et hyggelig avbrekk i en travel førjulstid, sier redaktør og daglig leder for begge avisene, Knut Bråthen. Også denne gangen samarbeider Eikerbladet og Bygdeposten med PWT Travel og Jens Kristian Kopland i Vikersund.

– Det er viktig for oss som lokalaviser å samarbeide med lokale aktører, sier redaktør og daglig leder Knut Bråthen.

Flott by

Salzburg i Østerrike er som mange vet fødebyen til selveste Wolfgang Amadeus Mozart og dette setter sitt spesielle preg på byen. Under turen, som går av stabelen fra fredag 24. november med hjemkomst mandag 27. november, legges det blant annet opp til en felles middag i en skikkelig Mozart-atmosfære.

– St. Peter Stiftskeller er en av Europas eldste restauranter og de har noe som heter Mozart Dinner Concert som vi skal delta på, sier Jens Kristian Kopland.

Han mener selv Salzburg er en av Europas vakreste byer og har vært der mange ganger.

– Det er en helt magisk stemning i den byen, spesielt før jul når det julemarked, sier Kopland.

Fredag

Det vil bli satt opp buss fra Eiker som tar med gjester i Modum og flyet går klokken 11.15 og lander i München. Derfra går det buss til Salzburg der gjestene innkvarteres på Hotel NH Salzburg City. Om kvelden er det felles middag.

Lørdag

Blir det guidet vandring i gamlebyen der man blant annet kan se på Mozarts fødehjem. Hovedgaten er veldig spesiell fordi butikkskiltene er verneverdige. Det betyr faktisk at hvis en skobutikk legger ned, vil ikke lokalene bli gjenåpnet før en ny skobutikk er på plass.

Turen går også innom Mirabellslottet.

– Vandringen ender opp på julemarkedet som er veldig flott, sier Jens Kristian Kopland.

Lørdag kveld legges det opp til at man selv kan vandre rundt i byen, men som regel er det mange som ønsker og gå ut og spise sammen. Og da organiserer vi selvsagt dette, sier reiseleder Kopland.

Søndag

Søndag står foruten tur til julemarkedet også et besøk på Hohensalzburg slott. Mange vil kjenne igjen dette slottet med den store borggården fra den verdenskjente filmen «Sound of Music».

Søndag kveld blir det Mozart-middag.

Mandag

Mandag er hjemreisedag og etter planen ankommer man Gardermoen like over klokken 16.

– Vi har valgt nettopp Salzburg fordi dette var en av forslagene som kom fram da vi loddet stemningen for neste års utflukt da vi var i Budapest i fjor, sier Jens Kristian Kopland og Knut Bråthen.

Det er PWT Travel som står for alt det praktiske rundt turen.

Kommentarer til denne saken