Gå til sidens hovedinnhold

Feriemareritt: Blir truet til å betale for andres skader

Artikkelen er over 5 år gammel

Flere nordmenn på ferie i utlandet får seg et økonomisk sjokk, og enkelte blir truet med vold.

De blir holdt økonomisk ansvarlig for skader andre har påført kjøretøyet som de leier.

Europeiske Reiseforsikring har fått innmeldt flere saker der nordmenn blir krevd penger for andres skader på kjøretøy/farkoster, både fra Europa og nå sist fra Thailand.

Det opplyser selskapet i en pressemelding.

– Ofte står ord mot ord, så nordmenn ender opp med å betale store summer for skader de ikke selv har påført kjøretøyet, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring.

LES OGSÅ: Thea Emilie vant idrettsstipend

Trusler om vold etter rettssak

Vennesland forteller om noen norske ungdommer som nylig ble krevd for 10.000 kroner (42.000 thb) for skader utleier i Thailand hevdet at guttene hadde påført en vannscooter. Hvis de ikke betalte, ble de truet med vold eller rettssak. Ord stod mot ord, så det endte med at ungdommene betalte.

Både den norske ambassaden og turistpolitiet ble kontaktet. Ungdommene fikk beskjed om å betale eller ta saken til retten. Utleier var aggressiv, så guttene skrapte sammen kontanter tilsvarende 10.000 kroner, og betalte.

LES OGSÅ: Vått og moro på Krøderen

Se etter skader før du leier

– Mange sjekker ikke kjøretøyene nøye nok for skader før de leier, og blir etterpå krevd for egenandel for skader utleier mener de har påført. Dette gjelder skader på alt fra bil til båt, sykkel, moped og vannscooter, sier Vennesland.

– Det er ikke dekning på reiseforsikringen på ting som leies, så her kan man lett gå på en økonomisk smell. Ta bilder og video av kjøretøyet du skal leie, og sjekk nøye at det ikke er skader som er påført tidligere. Dette gjør det enklere å dokumentere i etterkant hvis du blir krevd for egenandel for eventuelle skader, sier Vennesland.

Les også

Leier ut huset – bor i campingvogn

Kommentarer til denne saken