Enda mer heder til ost fra Eiker Gårdsysteri

HYLLET IGJEN: Denne gang fra Matmerk og osten heter Mutschli. Daglig leder ved gårdsysterier Anne Marie Sando (til v.) er stolt mottaker, mens Nina Sundqvist, direktør i stiftelsen Matmerk delte ut prisen

HYLLET IGJEN: Denne gang fra Matmerk og osten heter Mutschli. Daglig leder ved gårdsysterier Anne Marie Sando (til v.) er stolt mottaker, mens Nina Sundqvist, direktør i stiftelsen Matmerk delte ut prisen Foto:

Av

– Jeg er så glad i dette ysteriet! Denne osten fikk sølv i oste-VM, og det er ikke vi forundret over.

DEL

(Eikerbladet) – Dette er en ost som det er fristende å gå og smågnafse på. Den har en smak som går rett i hjertet.

Det sier direktør Nina Sundqvist i stiftelsen Matmerk til Eikerbladet.

Torsdag kveld delte hun ut en ny pris for osten Mutschli til Anne Marie Sando og Eiker gårdsysteri.

LES OGSÅ: Monica er egentlig kokk, men jobber med noe helt annet

Delekultur

Eiker gårdsysteri er medalje- og prisgrossister. Sundqvist vil også skryte av at de har en fantastisk vilje til å dele kompetansen sin med nye ysterier som vokser fram.

De har en utmerket delekultur som vi ser hos enkelte av de etablerte ysteriene. Det virker som om de ikke opplever andre som konkurrenter, i stedet vil de at alle skal få mulighet til å utvikle og levere kvalitetsoster.

Stolt

Marie Sando forteller at osten Mutschli at den stammer egentlig fra et nokså snevert område i Sveits.

– Men vi gjør det jo på vår måte, sier hun, og understreker at det er en svært anvendelig ost, blant annet i matlaging. Den har også gode smelteegenskaper, sier hun til Eikerbladet.

Sando er selvsagt stolt og glad for enda mer heder til ysteriets produkter.

– Det er profilering som gjør osten mer kjent, og jeg mener oppriktig at det ikke bare er oss som får nyte godt av hederen. Den kommer alle de små, lokale osteprodusentene til gode, sier Sando.

Artikkeltags