Det gjenstår noen sluttarbeider på Nærsenteret i Vikersund. Elektrikeren monterer utebelysning, på baksiden av bygget gjenstår noe innglassing av balkonger. På framsiden gjenstår det å heise balkongene opp til leilighetenes høyde. En blikkenslager står og hamrer litt, og trappen til uteområdet males.

– Nå er vi helt i sluttfasen for å få prosjektet komplett, sier Gaute Virik prosjektleder i Axer Eiendom.

LES OGSÅ: Holder prisene hemmelig fram til salgsstart 

Kunst med lokal forankring

Han tar med Bygdepostens reporter inn i leilighetene for en sniktitt. Men det er flere folk i bygget. Vaktmester Steffen Andersen kommer bærende på noen bilder sammen med interiørdesigner Elisabeth Berg og kunstkonsulent Tinius Greve.

– Det er et veldig kult prosjekt, sier Berg, mens hun henger opp kunstverket på veggen i en av de største leilighetene.

– Det har vært veldig greit å finne kunst til leilighetene. I fellesarealene har vi tenkt at kunsten skal ha en tilhørighet til Modum og Vikersund. Derfor har vi ull-tema i andre etasje og Vikersundbakken som tema i tredje etasje. Vi har tenkt at skiflygerne må komme seg litt opp i høyden, forteller Greve.

Det eneste de mangler nå er tre historiske flyfoto fra det gamle veveriet, som skal pryde andre etasje.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Grøntområdet

I uteområdet er det lagt ferdigplen, en pergola har kommet opp over noen benker og det er ulike materialer og nivåforskjeller i området.

– Dette er et grøntområde for beboerne, sier Virik.

– Så dette vil ikke være et område som er offentlig tilgjengelig?

– Nei, det kan jeg avkrefte med en gang. Denne plassen er eksklusiv for eierne og kan sammenlignes med en bakgård, svarer Virik.

Han forteller at grøntarealet er tilrettelagt for å ta med ungene ut, spise lunsj eller grille på kvelden. I forbindelse med dugnader er det et sted å samles.

(Saken fortsetter under bildeserien)

Bildeserie

Bli med inn i «Strandpromenaden»

 

Konkurranse med Fjordbyen

Det bygges mange nye leiligheter i Vikersund sentrum. «Strandpromenaden» konkurrer med «Fjordbyen Atrium», hvor byggeprosessen stadig skrider framover.

Virik mener det kommer litt an på hva man er på jakt etter, og er optimistisk med tanke på sitt eget prosjekt. 

– Våre leiligheter ligger på senteret. Du trenger ikke ta på deg ytterjakke hvis du mangler noe på butikken. Det er ganske unikt. Vi legger også vekt på prosjektets tilknytning til Øya, hvor det er utrolig fint å gå tur.

Han påpeker kommunens utviklingsplaner rundt nærsenteret. Det planlegges å bygge flere parkeringsplasser, lage gangvei langs jernbanen og en undergang under veien ut til kulturstien på øya.

– Her er alt du trenger på ett sted. Leilighetene ligger også i andre og tredje etasje og at det er fint og luftig.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Hemmelige priser

Lørdag er det visning og det blir mulighet for å komme inn i alle leilighetene for de interesserte. Prisene blir ikke offentliggjort før visningsdagen, selv om de er fastsatte for en stund siden.

– Vi mister så lett kontrollen hvis vi går ut med prisene nå. Rykter oppstår lett. Derfor har vi valgt å holde det hemmelig fram til lørdag.

Axer Eiendom stiller mannsterke med flere personer, i tillegg kommer meglere fra DNB Eiendom. Virik lokker med kaffe, boller og en hyggelig prat.