Helje bygger som aldri før på Haglebu

HYTTETOMTER: Helje Medalen har, sammen med Hans Kristian Medalen og Kristian Tunhøvd Medalen, per i dag 70 hyttetomter for salg på Haglebu.

HYTTETOMTER: Helje Medalen har, sammen med Hans Kristian Medalen og Kristian Tunhøvd Medalen, per i dag 70 hyttetomter for salg på Haglebu. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Stor etterspørsel etter leiligheter, hytter og hyttetomter.

DEL

Det har vært mye fokus på hyttebyggingen i området rundt Tempelseter i Sigdal, men i tiden som kommer, vil det garantert skje mye også på Haglebu.

Medalen har hyttetomter i fleng

Helje Medalen, grunneier og tidligere eier av Haglebu Feriesenter, har sammen med Hans Kristian Medalen og Kristian Tunhøvd Medalen, store planer på fjellet.

De har per i dag over 70 hyttetomter klare for salg lengst nord i Sigdal, og flere skal det bli.

– I den nye kommuneplanen har vi spilt inn forslag om ytterligere 150 tomter, og det er grunn til å tro at de vil bli godkjent av kommunen, i løpet av mars, sier Medalen.

Stor etterspørsel

Grunneieren forteller om stor etterspørsel etter tomter på Haglebu, og at de ukentlig får henvendelser om kjøp av hyttetomter.

– Den store etterspørselen har gjort at vi ikke trengt å markedsføre tomtene, for «jungeltelegrafen» har gjort jobben for oss. Noe som har ført til at vi har hele tiden hatt mye å gjøre, sier Medalen.

Det er Haglebu Eiendom som står for salg og bygging, mens Medalen Maskin utfører grunnarbeidene og infrastrukturen på hyttetomtene de selger.

Sysselsetting

– Vi prøver i størst mulig grad å bygge ut tomtene selv, for å sysselsette våre egne folk, men vi selger også tomter til andre utbyggere og private, sier grunneieren.

Eksempelvis nevner han at de har solgt en del tomter til Eventyrhytter i Åmot.

– Men trenger du hytte eller hyttetomt, er det bare å ringe, smiler Medalen. Før han setter seg inn i traktoren for å fortsette brøytingen på Haglebu Fritidssenter.

Tre Leiligheter solgt

Morten Olsen og Egil Vilhelmshaugen, er også godt i gang med å sette opp de første fire, av totalt 32 planlagte leiligheter, på Haglebutunet. Rett bak Haglebu Fjellstue.

– Tre av leilighetene er allerede solgt, og interessen for prosjektet er stor, sier Olsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken