Kortreist befruktning best

FIKK ROS: Knut Storberget skryter av innsatsen til studentene Hanna Tysse (f.v.), Anna Tran, Julie Storhaug og Victoria Nerem.

FIKK ROS: Knut Storberget skryter av innsatsen til studentene Hanna Tysse (f.v.), Anna Tran, Julie Storhaug og Victoria Nerem. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Knut Storberget foretrekker kortreist småskala befruktning. Ikke rart han følte seg velkommen på Eiker.

DEL

Han er Arbeiderpartiets tidligere justisminister, nå landbrukspolitisk talsmann.

Eks-ministeren fikk æren av å lansere foreningen Ekte Eiker da han åpnet Egertorget Matfestival lørdag.

12 gårder

Ekte Eiker er et patentert fellesmerke for kvalitetsbevisste bønder fra Eiker. Målet er å bevisstgjøre fokuset på kortreist mat og opplevelser, og være en felles sammenslutning av 12 gårder som sammen vil løfte Eikerbygdene fram i lyset.

– Kommunen har bidratt i stor grad, forteller prosjektleder for næring i Øvre Eiker kommune, Kari Solberg Økland.

Høyskole-prosjekt

Sammen med jordbrukssjef Anne Bjørg Rian og bønder som har meldt sin interesse, har det i forkant vært et tett samarbeid med fire studenter i Visuell Kommunikasjon med Høyskolen i Buskerud siden januar i år.

Utarbeidelsen for en god strategiplan har gitt resultater.

Kortreist best

– Når jeg skal servere god mat foretrekker jeg mat fra småskala leverandører med gode produkter. Kortreist mat produsert på gården motvirker den monopolismen vi ser av å bare ha få store aktører i matmarkedet.

– Vi er faktisk bare 40 prosent selvberget med mat, så vi er avhengig av verden rundt oss, sier Storberget.

Imponert

– Jeg er virkelig imponert over dette anlegget her på Varlo Park, det er så vakkert her, sier Storberget.

Åpningen foregikk på Dyrskueområdet, hvor melkekuer og kjøttfe-raser sto på rekke og rad.

– Og aldri har jeg blitt akkompagnert av kuer noen gang, sa Storberget til stor latter fra tilhørere.

-Større enn Lier

Ordfører Ann Sire Fjerdingstad viser til Lier som er godt profilert som frukt og grønnsakskommune.

– All ære til det Lier har oppnådd, her har vi mye å lære.

– Vi er faktisk større på frukt enn Lier, og våre kvaliteter motiverer oss til å løfte fram mat og gårdsopplevelser gjennom Ekte Eiker, sier hun.

Bildeserie:

Bildeserie

Dyr og mat på Egertorget

En smak av ferskt brød på matfestival

Artikkeltags