(Drammens Tidende)

DRAMMEN: – Jeg vil gratulere hver og en av dere med å ha blitt folkevalgt til å styre Drammen Kommune de neste fire årene, åpnet ordfører Tore Opdal Hansen tirsdagens bystyremøte. Etter oppvartning med middag og utdeling av nye iPader var det god stemning da det nye bystyret formelt skulle konstitueres.

Mange av møtets saker var rene formaliteter etter lange forhandlinger mellom partiene i etterkant av valget. Likevel ville ingen av politikerne ta noe på forhånd.

– Det er ingen selvfølge, og man kan aldri være 100 prosent sikker. Men det er deilig å få stadfestet tillit for de fire neste årene, sa Opdal Hansen etter han ble gjenvalgt av 27 av bystyret 49 representanter.

LES OGSÅ: Har vi et problem, Drammen Ap?

27 vs 22

Som tidligere omtalt ble Yousuf Gilani (V) stemt frem som varaordfører, også han med 27 stemmer mot venstresidas kandidat Tonje Fossnes (MDG)  sine 22. Ikke overraskende endte alle avstemningene med nettopp denne fordelingen mellom samarbeidspartiene på høyresidens 27 representanter og venstresidens 22.

I tur og orden ble leder og nestleder valgt til de forskjellige komiteene. Frps Jon Helgheim var svært godt fornøyd etter å ha blitt valgt til ny leder av Bystyrekomiteen for helse, sosial og omsorg.

– De neste fire årene skal vi jobbe målrettet opp mot eldreomsorg, og styrke den med friske midler. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, sier Helgheim.

LES OGSÅ: Ingen grunn til bekymring, Ståle!

Økt lærertetthet

For Billy Taranger (KrF) begynner nå arbeidet med å øke lærertettheten etter han ble valgt til nestleder i Bystyrekomiteen for oppvekst og utdanning.

– Økt lærertetthet og flere helsesøstre er fokus vi skal ha i denne fireårsperioden, sier Taranger som lover han skal være en aktiv nestleder.

Ungdommen inntar bystyret

Blant de 49 represantene som ble konstituert var det også flere av den purunge varianten. Yngst av samtlige er 17 år gamle Victoria Øverland (Ap) som får en travel tid fremover.

– Det kan bli en utfordring å kombinere jobb, videregåedende skole og mine oppgaver i bystyret. Men jeg skal nok få det til, sier Øverland. Sammen med Victoria Elisabeth Cavallini Fevik (18), Karoline Soot (21) og Lina Strandbråten (20) ønsker de å snakke for de unge i bystyret, selv om det kan bli en utfordring å komme til ordet i komiteene som yngst.

– Jeg tror man bare må gripe ordet fra første stund, og ikke være redd. Det kan være litt utfordrende å ha den selvtilliten når man er yngst og de andre er svært erfarne, sier Strandbråten (Ap).

Disse ble valgt til ledervervene for perioden 2015-2019:

Ordfører: Tore Opdal Hansen (H)

Varaordfører: Yousuf Gilani (V)

Helse, sosial og omsorg:

  • Leder: Jon Helgheim (Frp)
  • Nestleder: Ana Maria Silva-Harper (H)

Kultur, idrett og byliv:

  • Leder: Fredrik A. Haaning (H)
  • Nestleder: Ulf Erik Knudsen (Frp)

Oppvekst og utdanning:

  • Leder: Kristin Haftorn Johansen (H)
  • Nestleder: Billy Taranger (KrF)

Kontrollutvalget:

  • Leder:  Eivind Knudsen (Ap)
  • Nestleder: Petter Øijord (MDG)

LES OGSÅ: Ekstraordinære tider