Det siste året har det gått slag i slag med oppkjøp og sammenslåinger av selskaper i bygg- og anleggsbransjen. Fremst i køen har Hæhre-konsernet vært, et konsern som nå er en del av det enda større BetonmastHæhre.

Torsdag kom meldingen om at et av deres datterselskaper, Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS har inngått en intensjonsavtale med Ekspert Maskinutleie AS om kjøp av 50 prosent av aksjene i selskapet. Dette betegnes som et strategisk grep fra begge selskaper, for å utvikle seg og skape vekst.

Fra stort til smått

Mens Hæhre & Isachsen Maskinutleie fra før er størst på de store og tunge anleggsmaskinene, er Ekspert Maskinutleies ekspertise innen mindre anleggsmaskiner og utstyr til bygg- og anleggsbransjen.

– For våre kunder innebærer oppkjøpet at vi får en større maskinpark og bredere geografisk tilstedeværelse. Dette gjør oss bedre rustet til å møte kundenes behov for maskiner og utstyr. Vi vil i enda større grad kunne tilby den kapasitet og kompetanse som våre kunder etterspør, uttaler Lars Hæhre, styreformann i Hæhre & Isachsen Maskinutleie i en pressemelding.

(Saken fortsetter under faktaboksen)

 

Ingen omprofileringt

Alle ansatte i Ekspert Maskinutleie fortsetter som før, og selskapet skal videreføres under dagens profil.

Den største forskjellen blir dermed at det er eierkonsernet BetonmastHæhre som blir den største kunden. Selskapet vil nemlig bli hovedleverandør av små maskiner og utstyr til alle deler av konsernet.

– Vi i Ekspert Maskinutleie AS ser på BetonmastHæhre som et meget spennende konsern, sier daglig leder i Ekspert Maskinutleie, Kjell Sæter.