Årets store og våte fest nærmer seg

Ga alt: Bygdepostens 9. kanorace kan bli en våt opplevelse for noen, men det er likevel aldri noe å si på innsatsen til lagene som hvert år kjemper om heder og ære under Vikersunddagene .                                                                       arkivfoto: Nils Maudal

Ga alt: Bygdepostens 9. kanorace kan bli en våt opplevelse for noen, men det er likevel aldri noe å si på innsatsen til lagene som hvert år kjemper om heder og ære under Vikersunddagene . arkivfoto: Nils Maudal

Artikkelen er over 3 år gammel

Neste lørdag er det klart for Bygdepostens populære kanorace. Som alltid kjempes det om heder og ære, samt 15.000 kroner til et veldedig formål.

DEL

– Jeg håper mange bedrifter, foreninger og andre stiller på startstreken, for det er en fin måte å støtte noen som trenger litt ekstra, sier redaktør og daglig leder Knut Bråthen i Bygdeposten.

Han sikter til at pengepremiene på 15.000 kroner, som alltid går til tre veldedige formål, som vinnerne selv velger ut.

SE VIDEO FRA 2013

Runder 135.000 kroner

– Kanoracet er blitt en tradisjon under Vikersunddagene og samler flere hundre skuelystne til en hyggelig stund ved bredden av Tyrifjorden. En tradisjon jeg håper vi kan videreføre også i årene som kommer, sier Bråthen.

Det er i år niende gang Bygdeposten arrangerer kanoracet. Det betyr at racet på denne tiden har generert hele 135.000 kroner til forskjellige veldedige formål.

– Uten å sin noe om hva, kan jeg si at vi i år har lagt inn noen nye momenter i racet, som vil gjøre det mer spennende for både publikum og deltakerne, smiler Bråthen lurt.

SE BILDER FRA 2010

Både for små og store

I tillegg til kanoracet arrangerer Bygdeposten også gummibåtrace for de minste lørdag formiddag, og etter kanoracet vil det som alltid kastes flaskeposter med mange flotte premier i fjorden.

– Det er bare å ha badetøyet klart, sier Bråthen.

Både fredag og lørdag vil handelsstanden arrangere teltfest på Strandpromenaden.

To fester

Fredag er det først moteshow før det blir «Scenen er din». Så overtar Killie Burne Brae med irske toner til langt på natt.

Lørdag kveld står det plateaktuelle bandet Kurér på scenen. Bandet frister et feststemt publikum med fengende country/sørstatsrock, med tekster av Arne Moslåtten fra Hellbillies.

PVT TRAVEL VANT I 2008

Årets Vikersunding

Lørdag formiddag skal «Årets Vikersunding» kåres. Det vil også bli en rekke andre spennende aktiviteter og utstillinger i Vikersundgata.

Er tivoli noe for deg, er Busstomta stedet for deg hele helgen. Her fristes det både med karuseller og tombola.

Bygdeposten skal også ha stand med egen konkurranse i gata lørdag.

– Om folk har tips, eller om de har ris eller ros å komme med, håper jeg de stopper opp for trivelig prat. For her kan vi møtes ansikt til ansikt, og ikke bare via telefon og sosiale medier, sier Bråthen.

SE BILDENE FRA 2015

Artikkeltags