Leser nyheter på mobilen

Bruker denne: Mange leser fortsatt Bygdeposten på papir, men det er de digitale leserne som øker.

Bruker denne: Mange leser fortsatt Bygdeposten på papir, men det er de digitale leserne som øker. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det digitale blir mer og mer viktig, erkjenner daglig leder og redaktør Knut Bråthen.

DEL

Lesertallene for norske aviser ble offentliggjort torsdag. De viser at stadig flere av Bygdepostens lesere vil ha nyhetene digitalt, og da spesielt på mobilen, mens antall papirlesere blir færre.

Bygdeposten har totalt 18.300 lesere. Det er en nedgang på 1.700 lesere fra samme tid i fjor.

Størst nedgang i Buskerud har Laagendalsposten, som har 2.300 færre lesere. Drammens Tidende mistet 2.300 lesere.

Det er Forbruker & Media som to ganger årlig undersøker nordmenns leservaner.

Fornøyd

– Alt i alt opprettholder vi antall lesere. Det er jeg veldig fornøyd med. At det er økt forståelse for at vi tar betalt for artikler også digitalt, er bra. Når det gjelder lesertall så varierer de litt fra år til år. Det kommer først og fremst av hvilke deler av av dekningsområdet som prioriteres i tallmaterialet, sier redaktør Knut Bråthen.

(Saken fortsetter under grafikken)

Daglige lesere

Av de 152 avistitlene som ble rapportert, har seks fått flere lesere, og 99 aviser har fått færre.

46 prosent leser minst en papiravis en gjennomsnittlig dag (mandag-søndag). 50 prosent leser minst en avis på hverdager. Vi leser i snitt 0,7 papiraviser daglig. De 134 lokal- og regionsavisene, som har under 50.000 lesere, har samlet sett en tilbakegang på 10,0 prosent. Fem titler har fått flere og 82 færre lesere.

- Norsk journalistikk står fortsatt sterkt, noe som den daglige dekningen på 82 prosent viser tydelig. Det var forventet at lesertallene for papiravisene ville falle, men det er positivt at innholdet stadig oftere leses på mobile flater. Derfor er det gledelig at våre medlemmer satser på godt norsk digitalt innhold, sier Randi S. Øgrey adm. dir. i Mediebedriftenes Landsforbund (MBL).

Artikkeltags