Hæhre med ny storavtale for store maskiner

FORNØYDE: Martin Flensburg (nordic manager Deutsche Leasing - f.v.), Rune Gulli (administrerende direktør Wirtgen Norway), Frank Ole Sørensen (daglig leder Hæhre og Isachsen Maskinutleie), Ole Morten Pettersen (salgsleder Wirtgen Norway), Anne Catherine Grøterud (daglig leder Hæhre & Isachsen Verksted), Tore Hansen (verkstedleder ute Hæhre & Isachsen Verksted) og Vegard Gjellum (verkstedleder inne Hæhre & Isachsen).

FORNØYDE: Martin Flensburg (nordic manager Deutsche Leasing - f.v.), Rune Gulli (administrerende direktør Wirtgen Norway), Frank Ole Sørensen (daglig leder Hæhre og Isachsen Maskinutleie), Ole Morten Pettersen (salgsleder Wirtgen Norway), Anne Catherine Grøterud (daglig leder Hæhre & Isachsen Verksted), Tore Hansen (verkstedleder ute Hæhre & Isachsen Verksted) og Vegard Gjellum (verkstedleder inne Hæhre & Isachsen). Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Wirtgen Norway og Betonmast Hæhres selskaper Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS og Hæhre & Isachsen Verksted, har inngått rammeavtale som gjør Wirtgen Norway til eneleverandør av anleggsvalser mellom fem og 25 tonn.

DEL

Det vil si at de 40 valsetogene Hæhre & Isachsen Maskinutleie har i dag, etterhvert vil bestå utelukkende av Hamm-valser. Det skal sies at 35 av disse allerede er Hamm-valser som ble anskaffet i 2015 og 2016.

– Vi bytter ut de eldste nå, forklarer Frank Ole Sørensen, daglig leder i Hæhre & Isachsen Maskinutleie.

To valser av typen Hamm H16i (med Hæhre-spec) ble bestilt samme dag som AnleggsMagasinet besøkte Betonmast Hæhres hovedkontor i Vikersund.  Rammeavtalen, som har vært virksom siden januar, er løpende til den blir oppsagt. Den skal gi stor fleksibilitet i forhold til utskifting av maskiner, forklarer han.

Hamm-sertifisert

Avtalen innebærer også ett samarbeid med Hæhre & Isachsen Verksted, hvor de kan utføre service selv på maskiner fra Wirtgen der det er hensiktsmessig å gjøre dette. Vegard Gjellum og Tore Hansen som leder mekanikerne, henholdsvis inne og ute på anleggene, forteller om flere fordeler. Og Sørensen selv har sagt det tidligere og sier det igjen; «Ting som går, går i sunn».

Han understreker i den forbindelse viktigheten av å få reparert det som skjer underveis, der det skjer

 Åtte av deres mekanikere har vært på kurs hos Hamm og kan serve maskinene selv der Betonmast Hæhre holder på. De kan også ta service og reparasjoner på andre Wirtgen-kunders Hamm-maskiner og på den måten kan maskinimportøren og maskinentreprenøren dra nytte av hverandre. Wirtgen Norway har nå 12 rene servicemekanikere med hver sin servicebil rundt om landet.

– Det er fint å kunne ta det som kommer underveis, og særlig om anlegget ligger litt avsides, kommenterer Tore Hansen.

(Saken fortsetter under bildet)

STORT MASKINERI: En Hamm H25i, maskinene blir transportert direkte fra Wirtgen til verkstedet på Vikersund hvor de blir utstyrt til «Hæhre-spec».

STORT MASKINERI: En Hamm H25i, maskinene blir transportert direkte fra Wirtgen til verkstedet på Vikersund hvor de blir utstyrt til «Hæhre-spec». Foto:

Betydelig verksteddrift

Det ikke så ubetydelige Hæhre & Isachsen Verksted teller i dag totalt 70 personer, 30 ute og 30 inne i tillegg til administrasjon og annet. Fire store og åtte små servicebiler er å se på veien spredt rundt i landet, i tillegg til mobile verkstedtelt på større prosjekter.

Selve verkstedene er på hovedsenteret i Vikersund og ved Solbergelva (tidligere Isachsen Maskin Verksted). Alt dette ledes i dag av Anne Catherine Grøterud som er daglig leder Hæhre & Isachsen Verksted.

LES OGSÅ: Seier i knallsterkt heat

(Saken fortsetter under faktaboksen)

Fakta

  • Deutsche Leasing er blant de eldste leasingselskapene i Tyskland og har jobbet med Wirtgen Group i 50 år og følger kundene ut i verden.
  • Hovedkontoret for Skandinavia ligger i Stockholm og de har målsetning om å komme sterkere inn i Norge.
  • I 2016 under Bauma kom de med en finanspakke for Wirtgen Norway og det jobbes nå med en ny avtale.
  • Fokuset til Deutsche Leasing retter seg mot mellomstore og store avtaler.

God tone siden 2015

Avtalen har sine røtter tilbake til 2015 da Hæhre kjøpte en stor pakke maskiner av Wirtgen Norway under Intermat i Paris og det påfølgende året da de gjorde en betydelig avtale med hverandre under Bauma.

– Dette og et kontinuerlig godt samarbeid gjør av vi kan inngå en slik avtale, som det er jobbet en god del med, kommenterer Wirtgen-selgeren Ole Morten Pettersen.

At han beskriver rammeavtalen som positiv er ikke oppsiktsvekkende, men han mener det ligger en ekstra dimensjon her. Han forklarer at mange i bransjen ser på det Betonmast Hæhre gjør, og har gjort, og det gir synergier.

– Om Hæhre kan gjøre det kan vi gjøre det, høres rundt om i bransjen, kommenterer han.  

Rune Gulli, administrerende direktør i Wirtgen Norway er enig og mener dette er en viktig anerkjennelse fra den fjerde største riksentreprenøren og den største masseforflytteren i Norge.

LES OGSÅ: BetonmastHæhre erobret enda et fjell

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken