For fjoråret kan de skilte med 106,6 millioner kroner før skatt. Resultatet er for første gang i bankens 175 år lange historie på over 100 millioner kroner.

Verdipapirer og god drift

Årsaken til det pene resultatet er skapt av god underliggende drift i bunn, men også positivt bidrag fra verdipapirer. Resultatet for 2015 var for øvrig 79,7 millioner kroner. Det var også rekord den gangen.

Les også

Etter minibankens død

– Vi ser dette som en sterk og positiv tilbakemelding fra kundene på vårt valg om å være lokalbank med lokal tilstedeværelse, mener administrerende banksjef Hans Kristian Glesne.

Flere kunder

Skue Sparebank opplevde også en rekordhøy kundetilstrømming og vekst i 2016 og fikk en utlånsvekst på 15 prosent.

– Hovedårsaken er systematisk fokus på kundetilfredshet, effektiv drift og lokal kjennskap og tilstedeværelse. Når andre bygger ned, forsterker vi satsningen på lokalsamfunnet, forklarer Glesne.

Gode utsikter

Til tross for ny finansskatt i form av økt arbeidsgiveravgift, økte kapitalkrav fra myndighetene og store nødvendige IT investeringer for å møte endret kundeatferd, ser vi positivt på fremtiden som lokalbank.

– Vi må imidlertid ha to tanker i hodet samtidig. Parallelt med vekst og gode resultater, må vi gjøre de nødvendige tilpasninger for å bygge grunnlaget for morgendagens lokalbank, med kombinasjon av fysisk tilstedeværelse og gode digitale løsninger. I så måte har det aldri vært viktigere å tjene penger, banksjef Glesne.

LES OGSÅ: Glede over ny bank