Disse yrkene sliter med høyest sykefravær

Sykepleiere og pleiemedarbeidere er blant dem som har mest sykefravær.

Sykepleiere og pleiemedarbeidere er blant dem som har mest sykefravær. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Pleiearbeidere, sykepleiere og barnehageassistenter har høyest sykefravær, mens offiserer og IKT-ledere har lavest fravær.

DEL

Det viser nye tall fra SSB.

Tallene fra Statistisk sentralbyrå, som for første gang publiserer statistikk over sykefravær etter yrke, viser at det er store forskjeller fra yrke til yrke i årets første kvartal.

Pleiemedarbeidere, barnehageassistenter og sykepleiere har et sykefravær på henholdsvis 9,2, 9,1 og 8,6 prosent. Renholdere, grunnskole- og førskolelærere og lastebil-, buss- og trikkeførere er blant yrkesgruppene som følger like bak.

I den andre enden av skalaen befinner sersjanter seg, med et sykefravær på bare 1,6 prosent. Sersjantene er tett fulgt av andre offisersgrupper, ledere av IKT-enheter, menige soldater, fysikere og sivilingeniører, som alle har et sykefravær på 2,5 prosent eller lavere.

Det fullstendige sykefraværet i årets første kvartal ligger på 6,4 prosent, ifølge sesong- og influensajusterte tall fra Statistisk sentralbyrå. Det er en svak nedgang fra kvartalet før, fjerde kvartal 2017, da sykefraværet var på 6,5 prosent.

Sykefraværet nasjonalt utgjorde i første kvartal i år 870.785 tapte dagsverk. Det er en økning på 2.530 dagsverk eller 0,3 prosent sammenlignet med første kvartal 2017. (ANB-NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken