Langt færre på arbeidsrettede tiltak – flere unge voksne arbeidsledige

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er en liten økning i antall registrerte arbeidsledige sammenlignet med fjoråret, særlig innen butikk- og salgsbransjen. Likevel er arbeidsmarkedet i Buskerud fortsatt godt, ifølge Nav.

DEL

(Eikerbladet) I Buskerud var det i mars registrert 3.641 helt ledige personer, noe som tilsvarer 2,5 prosent av arbeidsstyrken. Landsgjennomsnittet ligger på 2,4 prosent, ifølge Nav.

I Eikerkommunene er tallene også stabile. I Nedre Eiker er 2,7 prosent av befolkningen helt ledige, mens i Øvre Eiker er tallet 2,5 prosent.

– Det er en økning i antall registrerte ledige sammenlignet med samme periode i fjor. Dette kan forklares med at vi nå har langt færre deltakere på arbeidsrettede tiltak i regi av Nav, men arbeidsmarkedet i Buskerud er fortsatt godt, sier Inger Anne Speilberg, direktør for Nav Vest-Viken i en pressemelding.

Dette gjelder spesielt for Nedre Eiker hvor det er hele 102 personer færre på tiltak sammenlignet med samme periode i fjor. Kun «slått» av Drammen i fylket med 150 færre. Øvre Eiker ligger ikke langt etter med 52 færre registrerte på arbeidsrettet tiltak.

Flere unge voksne arbeidsledige

Det var 2.088 helt ledige menn i Buskerud i februar. Det er en nedgang på 41 personer sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

For kvinner var antall helt ledige 1.659, en økning på 200 personer, eller 14 prosent. Det var blant kvinnene størst økning i aldersgruppen 50–59 år, med 60 flere ledige, som tilsvarer 32 prosent.

For menn og kvinner samlet, så vi i februar en økning i aldersgruppen 16–29 år på 114 personer som gir 14 prosent økning.

Du kan endre kommune i oversikten nedenfor

Økt ledighet innen butikk og salg

Det var fortsatt nedgang i ledigheten innen ingeniør- og ikt-fag med 17 prosent (- 43 personer), industriarbeid med 8 prosent (- 36 personer) og akademiske yrker med 8 prosent (- 5 personer).

Det var likevel innen butikk- og salgsarbeid man så størst økning, med 77 flere ledige, en økning på 18 prosent. Serviceyrker og annet arbeid har 11 prosent økning i ledighet.

– Vi følger spesielt utviklingen innen butikk, salg og service, da dette er bransjer i endring, sier Speilberg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken