– Vi er ofte framme med støvkluten

NY INNGANG: Abdul Rahman Ataia har tatt plass i gardintrappa foran vinduet som i løpet av mandagen endres til ny inngang for Apotek 1 i Vikersund Nærsenter.

NY INNGANG: Abdul Rahman Ataia har tatt plass i gardintrappa foran vinduet som i løpet av mandagen endres til ny inngang for Apotek 1 i Vikersund Nærsenter. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Apotek 1 Vikersund er «ensomme» igjen i Vikersund nærsenter – nå får de ny inngang.

DEL

Vikersund nærsenter er under ombygging. Extra har for lengst åpnet i nye lokaler i nybygde lokaler i søndre del av sentret, mens Mester Grønn og Vinmonopolet har funnet seg midlertidige lokaler hos Jernia Modum Bygg mens de gamle delene av sentret pusses opp.

– Ja, nå er vi ensomme igjen her. Men vi klorer oss fast og skal holde åpent gjennom hele byggeperioden, sier farmasøyt Abdul Rahman Ataia.

Støv og bråk

Kundene har allerede måttet leve en periode med byggearbeider i gangen utenfor apoteket. Det medfører også mye støy og støv.

– Vi er ofte framme med støvkluten, men klarer ikke holde unna. Trøsten er at alt blir mye bedre når byggingen er ferdig, sier apotekteknikker Anne-Kjersti Repstad.

For ikke bare skal senteret som sådan pusses opp. Apoteket får også større lokaler.

– Veggen mot Vinmonopolets nåværende lokaler blir flyttet noen meter, slik at vi får større butikk, sier Ataia.

– I tillegg blir alt av hyller og innredning helt nytt. Da får vi samme utseende på butikken, som de nyeste apotekene i kjeden, legger Repstad til.

(Saken fortsetter under bildet)

HEKTISK AKTIVITET: Håndverkerne er på plass hos Apotek 1 i Vikersund, hvor Abdul Rahman Ataia forsøker å holde orden på varene.

HEKTISK AKTIVITET: Håndverkerne er på plass hos Apotek 1 i Vikersund, hvor Abdul Rahman Ataia forsøker å holde orden på varene. Foto:

Midlertidig inngang

Fram til det skjer – forhåpentligvis om et par måneders tid – må kundene finne veien til apoteket gjennom det som blir en midlertidig inngang.

– I dag er håndverkerne på plass, og før vi går hjem i dag har vi fått ny inngang direkte fra gangveien i forkant av senteret, forklarer de to.

Her vil det, som det en periode var også foran Jernia, bli satt opp «containere» for å beskytte kundene mot det som skjer på byggeplassen.

– Vi gleder oss veldig til at alt blir ferdig. Det faktum at vi er igjen alene, og at det har vært lite tilgjengelige parkeringsplasser, har vi merket på omsetningen den siste tiden. Men vi regner med å komme tilbake sterkere enn noen gang med ny butikk, sier Ataia.

Artikkeltags