Har funnet 30 sekker med verdisaker på fire dager

RENOVATØRER PLUSS: Kenneth Trollerud (t.v.) og Erik Trollerud i Åmot og omegn fiskeforening med noe av det de har funnet i området omkring Åmot stasjon. Siste funn var torsdag kveld, fredag var det ingen nye gjenstander der.

RENOVATØRER PLUSS: Kenneth Trollerud (t.v.) og Erik Trollerud i Åmot og omegn fiskeforening med noe av det de har funnet i området omkring Åmot stasjon. Siste funn var torsdag kveld, fredag var det ingen nye gjenstander der. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi finner noe nytt hver eneste dag. En ny flatskjerm er det fineste.

DEL

Det forteller oppsynsleder Kennet Trollerud og Erik Trollerud til Bygdeposten.

Siden søndag kveld/natt til mandag har de «besøkt» området ved Åmot stasjon tre til fire ganger i døgnet. Natt til mandag ga de flere personer beskjed om å fjerne seg fra området fordi at de gjorde fra seg i og langs fiskeforeningens stier ned til elva.

LES OGSÅ: FIKK NOK: Fiskeforeningen tvangsryddet romleiren

Stort spenn

Til nå har de funnet nærmere 30 sekker med saker og ting.

Ja, saker og ting; for spennet i vareutvalg er stort. I tillegg til den nye 45 tommers flatskjermen ramser vi opp: Dataskjerm, tre barbermaskiner med lader, fem klokker, diverse kniver (inkl. kjøkkenkniver), kjettingtalje, smykker, flere gamle familiebilder, fire par nye sko og flere brukte par. Karene tror dette er tyvegods.

Mandag kveld aksjonerte fiskeforeningens menn første gang. Da fylte de en biltilhenger til randen og kastet alt fra matvarer til søppel i foreningens egen container. Nå blir det fort flere turer til den samme containeren.

– Kast det

Ifølge karene har de hatt tett dialog med politiets operasjonssentral på Hønefoss hele tiden. Ved to anledninger har politiet kommet for å se på hva Trollerud-karene har funnet.

– Begge gangene har vi fått beskjed om å kaste alt sammen. Politiet hevder det er umulig å finne eier til godset, forteller Kenneth Trollerud.

Kritikkverdig

De har problemer med å forstå politiets holdning. Det samme gjelder stortingsrepresentant Morten Wold (FrP) fra Modum.

– Dersom det er riktig at politiet har bedt folk om å kaste det som kan være tyvgods, og ikke å anmelde forholdene, er det sterkt kritikkverdig. Slikt strider mot vanlige folks normale rettsoppfatning. Jeg har selvsagt forståelse for at politiet må prioritere bruken av sine ressurser, men en slik tilbakemelding til publikum er ikke hva man bør forvente, sier Wold.

Han forteller at ingen ønsker slik aktivitet i nabolaget, og retter en innstendig oppfordring til politiet om å ta grep om situasjonen og den aktuelle saken.

– Man kunne forvente at politiet overvåker stedet og går til pågripelse når gjerningspersonene dukker opp, mener Morten Wold.

Prioritering

– Våre folk har vurdert verdien på godset som veldig liten. Vi har ingen anmeldelse og vi skal ha sterke beviser for å få noen dømt. For å skaffe det, går det svært mye tid. Vi er ikke flere enn det vi er, og vi er nødt til å prioritere de mest alvorlige sakene som handler om liv og helse, sier etterforskningsleder Snorre Halvorsen ved Modum lensmannskontor.

Ingen ved hans kontor har vært direkte borti forholdet, men han forsikrer om at politiets patruljer er oppmerksom på stedet og følger med.

Artikkeltags