BEITOSTØLEN: Onsdag ettermiddag kunne NRK meddele at langrennskometen Helene Marie Fossesholm har hentet inn ekstern hjelp i treningsarbeidet foran en ny sesong. Etter at hun reiste hjem fra et høydeopphold i høst, hyret hun inn tidligere landslagstrener Geir Endre Rogn.

– Tidligere har pappa vært treneren min. Det er han som har lagt opplegget for meg og hatt tett dialog og fått innspill fra Ole Morten (landslagstrener, journ. anm). Nå har pappa full jobb og vi kom frem til at det beste er at han kan være mer pappa, sier Fossesholm til NRK.

Skiløperen, som er født og oppvokst i Vestfossen, mener timingen ikke nødvendigvis har noe med det avbrutte høydeoppholdet å gjøre. 20-åringen hevder hun over lengre tid har sett dette som en potensiell løsning.

Videre forteller hun at Rogn og nåværende landslagstrener Ole Morten Iversen har en tett dialog. Sistnevnte mener det hele er en positiv løsning da utøverne trener mye på egen hånd.

Ekspert reagerer

I samme sak kommer det frem at NRK-ekspert Fredrik Aukland reagerer på valget til ungjenta. Han mener løsningen ikke er heldig for landslaget og tror det ender med for mange ulike opplegg for de ulike utøverne.

– Jeg tenker at det svekker landslagsmodellen. Helene er et talent vi ikke har sett maken til på mange år. At hun som yngre utøver velger å ikke benytte seg av landslagssystemet fullt ut, men søker et eget opplegg, det sender et dårlig signal til Ski-Norge, sier Aukland.

Fossesholm svarer følgende på kritikken fra NRK-eksperten:

– Først og fremst er det viktig for meg å påpeke at jeg på ingen måte vil gå bort fra landslagsmodellen. Ole Morten vil selvsagt være min trener på lik linje som tidligere, og jeg har god og kontinuerlig dialog og treningsøkter med Ole Morten akkurat slik som det har vært til nå.

– Hva slags signal det sender, det er vanskelig for meg å si noe om. Geir Endre har vært i Skiforbundet og vet hvordan dette fungerer. Det handler ikke om at jeg skal ha et eget opplegg, men å tenke langsiktighet er en viktig del av karrieren. Det har hele tiden vært en dialog mellom alle parter.

Fossesholm stiller til start under sesongåpningen på Beitostølen kommende helg. Ifølge NRK kommer Rogn til å være til stede for å gi råd til 20-åringen.