Gå til sidens hovedinnhold

Norwegian bør slås konkurs og redaktøren bør holde seg i landet

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg ser at redaktør Knut Bråthen ønsker seg tilbake billige og hyppige flyreiser. Han mener Staten bør hjelpe Norwegian. Mulig selskapet var på vei til å lykkes, men 59 milliarder er altfor mye gjeld. Staten bør i alle fall ikke kaste bort penger på det prosjektet. Fremtiden vil bli med mye mindre flytrafikk. Det er flytrafikken i verden som har medvirket til klimaendringen.

Vi vil få en bedre verden, dersom unødvendig transport blir borte, først og fremst flytrafikken, fordi de sprer jo eksos og kondensstriper der drivhuseffekten skjer. CO₂ er halvannen gang tyngre enn luft, og «stiger» ikke opp dit uten hjelp. Litt følger luftstrømmer. Men hvorfor har Vår Herre innrettet det slik? Jo, fordi «livets gass», CO₂ skal gi plantevekst ved fotosyntesen, og det vokser ikke planter der oppe, Bråthen.

Du får nok heller bruke video du også, og bremse din reiselyst. Det skylder du verden, en renere verden. I tillegg til at det er økonomisk dødfødt å gi penger til et insolvent selskap, er det jo nå et stort overskudd av flykapasitet i verden nå. Men billige flyreiser? Neppe. Det blir neppe tillatt at fly skal trafikkere halvfulle. Noe må vel noen ha lært, at fly er det vi kaller klimaversting?

Nei, Knut Bråthen, ta deg heller noen gode biffmiddager, og kos deg her i Norge heretter, enn å fly verden rundt. Jeg hørte nettopp at en slags åndenødshjelp er vedtatt av Stortinget, for å redde Norwegian. De sløser bort våre skattepenger. Konkurs er det beste. Da slettes gjeld, alle aksjonærer mister sine penger, men det må nok til. Deretter kan selskapet drive som nytt selskap, men uten gjeldsbyrden. Slik renoveres selskaper greit, når de har pådratt seg for mye gjeld.

Bildeserie

Se bildene fra Anterselva

Kommentarer til denne saken