Gå til sidens hovedinnhold

Nordmenn ønsker en kursforandring. Det viste valgresultatet

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er liten tvil om at det norske folk jevnt over ønsket en kursforandring, mot et inkluderende samfunn. Alle partier hadde dette på programmet. Hvem de ville inkludere, varierte fra parti til parti. Graden av samarbeidsvilje henger per dags dato i løse luften: man kan få en regjering som egentlig gjør det samme som den forrige, etter tvang fra interessenter fra tidligere «borgerlige» partier. Man kan få en regjering sammensatt av tre partier som innbyrdes hater hverandre.

Ingen konstellasjon i moderne tid har kommet «nordmenn» til gode. Derfor er det på tide med en klar regjering, med vinkling mot den skjeve fordeling av felles ressurser landet besitter, og med klare tiltak. Jeg imøteser ikke forhandlinger i hytt og vær mellom flere forhandlingspartnere, hvor velgerne vil oppleve å ha gitt sin stemme til noe de er imot.

Jeg ønsker at AP går i regjering alene, og søker støtte fra sak til sak. Jeg ønsker også, at de som ikke vet? gjør det neste gang. Det er under to år til vi må til urnene igjen, og dette kan virke slitsomt. Men ditt daglige liv avgjøres av bevissthet. Det var forbløffende mange i år som ikke stemte, og frafallet var størst blant 20-30-åringer: den gruppen som burde ha størst incitament til å påvirke samtiden og framtiden. Denne likegyldigheten skremmer meg. Jeg har brukt min stemmerett i alle mulige år. Som oftest har jeg protestert mot, men innfunnet meg med resultatet. I år, for første gang, følte jeg et snev av seier.

Rødts valgvake ble avsluttet slett midnatt med følgende kommentar: «Nå har vi ryddet litt på Løvebakken; nå skal vi vaske litt i Vikersund.» Koster og kluter er herved ettersøkt.

Kommentarer til denne saken