– Oppfordringen blir at man alltid må være på vakt. Man må være våken og heller litt skeptisk. De falske profilene er ofte veldig like de originale, sier Norman, som fort ble gjort klar over den falske profilen.

Godtok man følgeforespørselen kom det fort inn en melding.

«Hei, kan du sende meg telefonnummeret ditt», sto det med et smilefjes bak.

– Noe muffens

– Mange sendte meg melding om at de rapporterte kontoen. Det er bra at folk følger med og tar kontakt. Vi får passe litt på hverandre, sier Norman.

I går la hun også ut en tekst for å advare følgerne sine om at noen har laget en falsk konto, men ordføreren er langt ifra alene om å oppleve dette.

Advarer

Politiet forklarer at framgangsmåten er lik i mange saker.

– Framgangsmåten til svindleren er å hacke Facebook eller Instagram-kontoen til en tilfeldig person eller lage en falsk konto. Hackeren har nå kontroll over kontoen og sender melding til venner, familie eller bekjente hvor de ber om telefonnummer og sier det er til en konkurranse eller lignende. Deretter får du en kode på sms på det oppgitte telefonnummeret. I noen tilfeller gjør svindleren dette for å få kontroll over en ny Facebook eller Instagram-konto, for å kunne lure flere. I andre tilfeller gjøres dette for å svindle, ved at du blir bedt om å oppgi kortnummer, skriver Politiets nettpatrulje på Facebook.

De ber om at folk er oppmerksomme og aldri oppgir bankinformasjon og koder du mottar til andre.