Ni nye smittetilfeller i Øvre Eiker: Flere skoleklasser i karantene

– Vanskelig å skille hvem som er nærkontakter eller ikke, sier kommuneoverlegen.

DEL

Kommuneoverlegen i Øvre Eiker har fått bekreftet ni nye smittetilfeller av Covid-19 det siste døgnet. Dette kommer fram i en pressemelding onsdag morgen.

Ved Hokksund barneskole er to elever og en lærer smittet. Her er det tidligere påvist smitte hos en lærer og en elev. Flere klasser er allerede i karantene, og de nye smittetilfellene fører til at enda flere klasser settes i karantene da det er vanskelig å skille hvem de har hatt som nærkontakter på tvers av klassetrinn.

Testes onsdag ettermiddag

Kommunelegen har anbefalt testing av elever i fire berørte klasser, etter råd fra Folkehelseinstituttets smittevernvakt.

Helsesykepleier, kommunens testteam og skolens personale gjennomfører dette på skolen onsdag ettermiddag. De tre øverste klassetrinnene skal på bakgrunn av nyoppstått smitte ha hjemmeskole ut uka.

To elever på Røren skole er smittet. Der er til sammen tre klasser i karantene (en fra før og to nye fra onsdag). Dette siden barna har vært mye om hverandre, og det er vanskelig å skille hvem som er nærkontakter og ikke.

LES OGSÅ: Erna er bekymret over økt lokal smitte i Midtfylket, men sier det går an å gjennomføre julegavehandelen

Ukjent smittekilde

I tillegg til dette er en smittet ved Universitet i Sørøst-Norge avd Drammen, en er smittet på aktivitet utenfor Øvre Eiker, en er smittet i eget hjem og to har ukjent smittekilde

Ingen av de smittede i Øvre Eiker er alvorlig syke.

I tillegg til de ni bekreftede tilfellene er en lærer på Hokksund barneskole er smittet. Vedkommende er hjemmehørende i annen kommune og er derfor ikke med i statistikken for Øvre Eiker. Alle klasser på 5., 6. og 7. trinn er i karantene og har hjemmeskole.

Det er med dette registrert totalt 81 bekreftede tilfeller av Covid-19 i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020 (per 18. november 2020).

LES OGSÅ: Elin (43) får ikke handlet de siste julegavene: Foreslår at lokale butikker oppretter et felles digitalt butikkvindu

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken