Gå til sidens hovedinnhold

Når kan du forvente å bli vaksinert? Slik er framdriftsplanen akkurat nå

Mange venter i spenning på når de kan forvente å få vaksine mot korona. Folkehelseinstituttet (FHI) har laget en framdriftsplan basert på alder og sykdomsbilde.

Modum kommune la ut denne oversikten på sin Facebook-side i går, mandag. Den inneholder et estimat (anslag) for når de forskjellige aldersgruppene kan forvente å få sin vaksine. De skriver at FHI tar høyde for at vaksineringen både kan skje raskere, men også at det kan ta lengre tid en forutsatt.

Både leveransene fra vaksineprodusentene og myndighetenes prioriteringer kan gjør det nødvendig med nye prioriteringer.

Modum kommune har opprettet en egen vaksinetelefon, telefonnummer 404 01 209. Denne vil være åpen hverdager 09.00-11.30. Innbyggere under 70 vil få muligheten til å registrere seg for vaksinering på kommunens hjemmeside. Løsninger er ennå ikke klar for publisering, men kommunen vil informere om dette når det er klart.

Det er fastlegene som tar ut innbyggere som tilhører risikogruppene, og melder disse til kommunen. Det skjer automatisk og kommunen skriver derfor at det ikke er nødvendig å ringe dem for å komme på den listen.

Denne uken har Modum kommune fått 246 doser med vaksine. 145 av disse skal gå til hjemmeboende eldre. På Modumheimen får 28 beboere dose to. 58 doser skal gå til helsepersonell.

Kommentarer til denne saken