Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal det bli full internettdekning på riksveiene

Stortinget har vedtatt at dekningshull for internett og mobilsignaler på riksveiene skal tettes. Dermed skal det bli full dekning langs alle riksveier i landet.

– Å ha dekningsutfall på slike veier kan gi utfordringer for sikkerheten og beredskapen. Det er viktig at trafikanter som utsettes for ulykker, har behov for veihjelp eller annet får mulighet til å melde ifra om det, sier stortingsrepresentant Åshild Bruun-Gundersen (Frp) til NTB.

Partiet fremmet flere forslag om saken i Stortinget tirsdag, som alle fikk flertall og sikrer full dekning langs alle riksveier.

– Jeg er selvsagt glad for at Frp fikk gjennomslag for alle våre forslag, men dette er først og fremst en fornuftig seier for alle bilistene, sier Bruun-Gundersen.

Fremskrittspartiet foreslo blant annet at Statens vegvesen og Nye veier får krav om å overlevere nye veiprosjekter med full dekning fremover. For eksisterende veier ba de regjeringen om å lage en fullstendig oversikt over alle punktutfall, og at disse må utbedres i løpet av neste år.

Kommentarer til denne saken