Nå må kommunestyret møtes i samme rom igjen

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fra 7. mai myket regjeringen opp restriksjonene om hvor mange personer som kan være samlet i samme rom. Under ledelse av en ansvarlig arrangør var det fra det tidspunkt tillatt å samle inntil 50 personer, til f.eks. bursdager og andre arrangementer. Etter vår vurdering kunne politiske møter, både hovedutvalg, formannskap og kommunestyre fra og med 7. mai gjennomføres på tradisjonelt vis, dog innenfor disse nye rammene.

På min henvendelse om dette i kommunestyret 11. mai viste ordfører til at spørsmålet var behandlet i kriseledelsen, hvor det var enighet om at dette kommunestyremøtet skulle gjennomføres som videomøte. For oss var begrunnelsen uklar, men det ble vist til ekstra arbeid med å organisere møblering og muligens ekstra kostnader. 10. mai stilte vi spørsmål om det samme til kommuneoverlegen, uten ennå å ha fått svar.

Vi som deltok på kommunestyret 11. mai opplevde av flere årsaker deler av møtet som uryddig og svært tidkrevende. I Arbeiderpartigruppen var det ikke alle som fikk tilgang til å lese alle forslagene som ble fremmet, da det av kapasitetsgrunner ikke var lett å følge med på videomøtet og samtidig lese innkomne e-poster. Vi registrerer at flere innbyggere og lokalpresse også oppfatter møtet som uryddig. Det er i seg selv uheldig.

Arbeiderpartiet gjentar derfor vår oppfordring til ordfører om å legge til rette for at framtidige politiske møter i utvalgene, formannskap og kommunestyre gjennomføres på tradisjonelt vis, med fysisk oppmøte i samme rom. På den måte vil demokratiet bli best mulig ivaretatt, gjøre det lettere for ordfører å styre møtene og vi unngår forhåpentligvis en gjentakelse av det vi og innbyggerne opplevde 11. mai. Så legger vi til at eventuelle merutgifter ikke kan være til hinder for at vi normaliserer de politiske møtene igjen.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken