Det er bare å nyte det idylliske bildet av snøen som ligger hvitt på bakken og frostrøyken som stiger opp fra Tyrifjorden mens du kan, for i løpet av helgen skjer det et værskifte i lavereliggende strøk.

I Vikersund melder yr.no at gradestokken kan skifte fra blått til rødt allerede søndag. Varmegradene, tre på det meste, meldes fram til og med onsdag.

I Prestfoss blir det mildere og opp til tre varmegrader tirsdag og onsdag. Selv på Haglebu kommer det et snev av varmere vær innom på tirsdag. Da melder yr.no en varmegrad.

Krøderen slipper heller ikke unna mildere vær, men på Norefjell derimot skal det forbli blått på gradestokken hele neste uke.

– Det vil absolutt bli merkbart varmere, og mye av snøen vil smelte. Om prognosene holder seg slik det ser ut nå, kan dessverre alt forsvinne, sier vakthavende meteorolog Alexander Skeltved i Meteorologisk institutt til Laagendalsposten.

Snøfritt og glatte veier

Dermed kan drømmen om en hvit jul sakte svinne hen.

– Det er ikke sikkert det blir en hvit jul likevel, nei. Per nå er det stor sannsynlighet for at det blir snøfritt, men hva som skjer 22. og 23. desember er ikke helt sikkert. Det kan komme mer snø, sier meteorologen i noe som føles som et tappert forsøk på å ikke knuse altfor mange juledrømmer.

Med varmegradene som kommer mandag og tirsdag vil også gå- og kjøreforholdene endre seg.

Mandag er det meldt noe nedbør, som vil komme i form av regn, og med kuldegrader om nettene så varsler Skeltved at det vil bli svært glatt på morgenen.

– Bakken er fortsatt kald, så det kan bli veldig glatte veier. Det er faremomentet med varmen som nå kommer.

Tung snø

Med nedbøren som kommer vil snøen først bli våt og tung før den til slutt smelter.

– Det er greit at folk er obs på at det vil komme mye tung snø på hustakene.