Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du delta på prisvinnende kurs: – Et konsept som det norske folk trenger

Artikkelen er over 1 år gammel

Ønsker du å delta på et nyttig mestringskurs om hvordan tankene og oppmerksomheten påvirker humøret og handlingene dine?

(Eikerbladet)

Tankevirus er et mestringskurs som vant Helseprisen i 2016. Kurset er utviklet av norske psykologer og forskere, og presenterer negative tanker som ulike tankevirus som kan behandles med psykologiske vitaminer.

«Et konsept som helsenorge – eller kanskje vi skal si det norske folk – trenger!», sa Juryleder Tone Granaas under Helseprisen 2016.

Hva er Tankevirus?

Tankevirus er en psykologisk modell utviklet av psykolog og forsker Hanne H. Brorson. Modellen er basert på normalpsykologi og grunnprinsipper i metakognitiv og kognitiv atferdsterapi. Den beskriver logiske feilslutninger som ulike «tankevirus» som kan behandles med «psykologiske vitaminer».

Kurslederutdanningen i Mestringskurset Tankevirus ble opprettet i 2017 med støtte fra Helsedirektoratet. Målet er å øke tilgangen på mestringskurset Tankevirus ved å gi ansatte i NAV, kommune og spesialisthelsetjeneste kompetanse til å holde kurset for sine brukere og pasienter.

Hvem passer kurset for?

Tidligere trodde man at personer med psykiske plager skilte seg ut fra "normale folk", men nyere forskning har vist at de samme tankeprosessene går igjen i oss alle, bare i ulik grad.

Dette kurset er derfor for alle - fra deg som sliter med angst eller depresjon, til deg som ønsker å lære mer om hvordan psykologi påvirker oss i hverdagen.

Målet med kurset:

  • Kunnskap om normalfungering og hvor vanlig det er å ha negative tanker. Du lærer at tanker i seg selv er harmløse, det er hvordan vi reagerer på tanker som potensielt kan gjøre oss syke.
  • Kunnskap om detpsykologiske immunforsvaret, og om hvordan du skal ta vare på detpsykologiske immunforsvaretved å lage gode rammer for deg selv.
  • Kunnskap om ulike tankevirus og trening i å identifisere dem hos deg selv.
  • Ved hjelp avpsykologiske vitaminerlærer du hensiktsmessige måter å forholde deg til tankene dine slik at du i større grad kan fungere, også i perioder med mye negative tanker.

Kurset

Tid: Kurset går over tre tirsdager kl. 13.00 - 14.30

Dato: 28. januar, 4. februar og 11. februar.

Sted: Rådhuset, Hokksund

Kommentarer til denne saken