Gå til sidens hovedinnhold

Mulig britisk mutantvirus i Modum

En koronasmittet innbygger i Modum er nærkontakt med en person som har fått påvist den britiske mutanten.

Modum kommune melder tirsdag ettermiddag at det britiske mutantviruset trolig er påvist i Modum.

Det skjer etter at smittesporing har vist at en koronasmittet innbygger i Modum kommune er nærkontakt med en person som har fått påvist den britiske mutanten. Nærkontakten holder til i en annen kommune.

Det er derfor grunn til å tro at den nevnte innbyggeren i Modum er smittet med den britiske varianten, som altså er 40 til 70 prosent mer smittsom, skriver kommunen på sin egen hjemmeside.

Økt karantenegrad

Dette har ført til en utvidet testing og isolasjon, mer smittesporing og økt grad av karantene i Modum kommune. Dette i et forsøk på å hindre videre smitte.

Som følge av det nevnte er det ekstra viktig at alle overholder de nasjonale smitteverntiltakene. Ekstra viktig er de enkle tiltakene som å holde avstand og redusere antall kontakter så mye som mulig.

Kriseledelsen i Modum kommune følger situasjonen tett, og vurderer fortløpende tiltakene. Foreløpig er det altså de nasjonale tiltakene som skal følges.

Test uten symptomer

Dersom du har vært i kontakt med innbyggere i Nordre Follo den siste tiden, ber kommunen om at du tester deg for koronaviruset – uavhengig om det har oppstått symptomer eller ikke.

Kommunen oppfordrer til å laste ned den nasjonale smittesporing-appen «Smittestopp», som har vist seg effektiv.

Kommunen oppfordrer også til hver dag å notere for deg selv de kontaktene du har hatt, og gjerne hvor du har vært. En eventuell smittesporing vil da være lettere.

Kommentarer til denne saken