Livsfarlig potetlast

Føreren av denne traktoren ble anmeldt for ikke å ha sikret lasten.

Føreren av denne traktoren ble anmeldt for ikke å ha sikret lasten. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Traktor ble stoppet på E16 med 16 tonn poteter i usikrede kasser på tilhengeren.

DEL

(Siste) [Glåmdalen] – Dette ser vi svært alvorlig på, sier Jørn Erik Smørbøl, avdelingsingeniør i Statens vegvesens utekontrollseksjon i Hedmark.

Han forteller at de stoppet traktoren med tilhenger på E16 tirsdag.

– Vi ser at det er mye tull med sikring av last, og det er ikke mange traktorer med hengere som er kontrollert så langt.

– Traktorer har ikke krav til å kjøre innom vektplasser, men kravene til sikring av last er like strenge som for en lastebil, sier Smørbøl.

Trafikkfarlig

Traktoren som ble stoppet på E 16 hadde ifølge Statens vegvesen 14 usikrede kasser med poteter på tilhengeren, med en totalvekt på nærmere 16 tonn.

– Det var også mye løs grus på planet, noe som gjør at friksjonen blir dårlig og at lasten lett kan komme i bevegelse.

– Dette er farlig og utgjør en stor fare for andre som ferdes langs veien, sier Smørbøl, som ikke tør tenke på hva som kunne ha skjedd ved en eventuell bråbrems, unnamanøver eller punktering.

Statens vegvesen sier de ser så alvorlig på episoden at de har anmeldt føreren av traktoren til politiet, og at det er opp til dem å vurdere hva som skjer videre.

– Tid ingen unnskyldning

Smørbøl forteller at mange bønder har fint utstyr, men at de ikke bruker tid på sikring.

– Jeg vet at været jobber mot bøndene om dagen og at det haster med å få avlingene i hus. At de har det travelt gjør at det sluntres med sikring av last, men det er ingen unnskyldning med hastverk eller tidsnød.

– Vi oppfordrer alle til å bruke de minuttene det tar å sikre at lasten ikke er trafikkfarlig. (ANB)

Artikkeltags