– Strømmen har gått. Den har vært borte i en halvtime. Jeg har fullt hus og vi veit ikke hva som skjer, sier Mona Olsen på Haglebu Fjellstue litt over klokka ett lørdag.

Etter en lang periode med koronastengte lokaler, startet fjellstua opp igjen driften for noen dager siden, og lørdag er den første helgedagen etter at hytteforbudet ble opphevet.

Hun har kokt rømmegrøt og skal levere pizza til catering. I solveggen venter kundene på utepilsen. Men uten strøm stopper alt opp.

– Jeg er fortvilet og forbannet. Nå må jeg bare redde stumpene, sier Olsen, som roser kundene sine som er flinke til å overholde reglene.

I 2018 gikk strømmen midt under påskelunsjen på Fjellstua, og de næringsdrivende på Haglebu forsøkte i etterkant å få erstatning fra nettselskapet etter at de tapte store beløp på strømbruddet.

Trefall

– Årsaken til strømbruddet var en stor gran som veltet over strømledningene i området ved Nerum, og den rev at to av ledningene, sier Geir Stang nettleder hos Midtkraft.

Han forteller trefallet førte til at strømmen forsvant i Vestbygda og oppover til Haglebu klokken 13.29 lørdag.

– Vi fikk raskt koblet om nettet, og abonnentene fra Haglebu til Buin fikk igjen strømmen klokken 14.06, og abonnentene i Vestbygda hadde strøm igjen klokken 15.53, sier Stang.

Det tok noe lengre tid før abonnentene mellom Smedrønningen og Buin fikk strømmen tilbake, men klokken 22.25 hadde alle strøm igjen.

LES OGSÅ: Næringsdrivende på Haglebu varsler erstatningskrav mot Midtkraft