Gå til sidens hovedinnhold

Møkka lei koronaeliten

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå er jeg møkka lei å høre om korona av helseministeren og hans hoff. Når den urbane koronaeliten skal formane oss alminnelige bygdefolk om hva som er best for oss, er det all grunn til å være skeptisk. I et mylder av regler, forskrifter. påbud og anbefalinger lar vi oss manipulere.

Helseministeren framstår ikke som særlig klokere enn oss på bygda. Likevel forventer han ubegrenset lojalitet til hva han bestemmer.

Profeten Jesaja sier det slik (41, 10-13): Frykt ikke, for jeg er med deg! Se deg ikke engstelig om, for jeg er din Gud!

Haugfoss skal ikke få spille fotballkamp mot Åmot, Raw Air i Vikersund forbys, du får ikke møte alle vennene dine, du får ikke feire den bursdagen du vil, fedre får ikke være med mor under fødselen, og lista over forbud som ødelegger livskvaliteten for folk kunne utvides.

Folk går rundt med munnbind som om de var med på westernforestillingen på Kløftefoss selv om det hverken er påbudt eller anbefalt.

Nå foregår kommunale møter på nettet (teams), helt unødvendig. På Modum kan en gjennomføre alle kommunale møter i fastmonterte seter i kulturhuset, men det skjer ikke. Lojaliteten til anbefalingen om ikke å møtes synes viktigere enn gode møter og kloke vedtak. Møtene på nett framstår som rotete.

Skal helseministeren gjøre noe for helsa til folk. må han la folk leve, ikke bare eksistere.

Den romerske dikteren Juvenalis (55 -135 år e.Kr) henviste til den tids «guder». Keiseren og den romerske eliten sørget for brød og sirkus til folket. Gratis brød og gladiatorkamper og hesteveddeløp. Da kunne folk tåle mye som var tungt.

Kanskje har jeg provosert noen, men da trøster jeg med Hermann Wildenveys dikt Anekdote:

«Og dette vil ergre de store, men enkelte små vil der more.»

Kommentarer til denne saken