Refser rådmannen for ASVO-kutt

Artikkelen er over 5 år gammel

Bygdepostens lesere er i harnisk over at rådmannen vil å spare 180 000 kroner ved å ta fra Modum ASVO vask for eldre.

DEL

Mandag kveld skal formannskapet ta stilling til rådmannens mange forslag til å kutte kostnader.

34 millioner må flyttes

Forslaget innebærer at i alt 15,8 millioner kroner må sparers sammenlignet med det budsjettet som ble vedtatt like før jul. I tillegg er det behov for å skyte inn 18 milloner kroner til andre avdelinger som trenger mer penger for å klare seg ut 2015.

LES OGSÅ: Vrakes fra vask etter ti år

51 kunder

Etter ekstremt mange reaksjoner på Bygdepostens avsløringer i løpet av helga spørs det om politikerne tør å gjennomføre ASVO-kuttet. Kommunevalget er jo bare noen få måneder unna.

Ifølge rådmannen vil kommunen spare 90 000 kroner i år, det dobbelte neste år ved at vasken for 51 eldre overføres til vaskeriet på Modumheimen. Der er det i følge kommunen ledig kapasitet.

SE VIDEO: Rammer barna

Mange kommentarer

Dette er et redigert utvalg av noen få av svært mange kommentarer:

Elisabeth Drolsum: Skjønner ikke hvorfor det er de svakeste I samfunnet som hele tiden rammes. Jobber selv på Modumheimen og har fått klar beskjed om at dagens drift ikke kan forsette. Nå skal det kuttes der vi ante det ikke gikk an å kutte mer....

Gro Nanna Hovde: Politikere! Nå må dere vise at dere tør å stå på for velgerne og gå imot rådmannens fullstendig gale forslag! Hun tenker kun penger....vis at dere bryr dere om Modums befolkning

Eva Gundersen: Tragisk, synes jeg.

Mette Moen Mathiesen: Helt uakseptabelt! Det er snart valg - legg merke til hvem som stemmer hva, og stryk de som går for nedlegging!

Bodil Indsetviken Bjønnæs: Leste BP i går og tenkte: Er det mulig....???

Kai Hakvåg: Men unødvendig bro over Krøderbanen til 10 millioner skal de ha....

Per Skøien: Veldig lite stolt av rådmannen i hjemkommunen min Modum. Det må være 100 prosent strategisk skivebom å kutte vekk hverdagen til de ansatte i den tilrettelagte bedriften ASVO for å spare skarve 100.000 kroner i kommunebudsjettet. Makan!
Tiden er nok overmoden for en offensiv debatt om både inntektsmuligheter og samlet vekststrategi. Jeg forstår også at det er rådmannens lodd å foreslå kutt. Det jeg angriper er et kuttforslag som kan ramme en spesifikk gruppe altfor hardt sett i forhold til kommunens totaløkonomiske effekt. Det kunne man, bokstavelig talt, spart seg for.

Erik Treffen: For jævlig. Og la ting gå ut over de svake. Dem skulle vært tuppa ut vinduet i fra øverste etasje på rådhuset dem som har klart å finne på detta!

Roar Pandur: Skam dere.

Eli Synnøve Eriksen: Det blir kanskje dyrere å måtte tilrettelegge for annen aktivitet eller støttekontakt til de som er engasjert i arbeidet nå?

Ole Håvard Olsen: Skammelig. Skal like å se den politikeren som er gal nok til å stemme for dette.

Vegar Østenengen: Slanke administrasjonen i Modum kommune er ett bedre alternativ og mye mer økonomisk riktig, rådhuset velter vel snart pga topptung kommune admin.

Torunn Haare: Hva pokker tenker Modum Kommune med å «spare» en så liten sum ved å frata ASVO en flott jobb? Lenge siden jeg har blitt såå provosert! Kommunestyret 15 juni MÅ og kan stoppe denne galskapen. Hva pokker er 180000kr pr år å spare, når 10 personer kanskje blir uten jobb???

Marit Aas: Dere som ikke liker dette - møt opp i kommunen og protester! Bry dere i praksis!

Unn Edit Grambo Flattum: Tragisk:-(

Øyvind Heimholt-Torgersen: Tragisk, de burde heler verne om dette tilbudet!!!!

Einar Feldmann: Rett og slett forjævlig! Det kunne man heller kuttet i tilskudd til den "store bakken"!

Steinar Andersen: Rådmannen gjør jobben sin og kommer med kuttforslag. Det er politikerne som bestemmer og avgjør. Mange kuttforslag er upopulære. Bla. kutt i Polenturene, leirskole, støtte til idrettslag OL. Vi må snart få en god diskusjon om mulige inntektskilder.

Tor Einar Rønning: Rådvill rådmann.

Runar Lie: Kanskje Asvo priser seg ut.

Anita Skretteberg: Er heldigvis ikke avgjort. Skal opp i kommunestyret 15.juni.

Nils Henning Austad: Helt uforstålig. Prioretet 1: få ned sykefraværet i kommunen, og dere sparer så

Marianne Fidjestøl Haraldseth: Det fins ikke ord, hjerteskjærende.

Vidar Løvf: Ikke vanskelig å være enig i at de fortjener bedre. Men samtidig må jeg spørre: hvor passer det best å kutte? Kom med noen forslag til kutt som rådmannen ikke har foreslått. Det må dessverre kuttes flere steder, og mange kutt vil være upopulære. Det er konsekvensene av de rød/grønnes styring over lang tid. Ikke klag uten å komme med alternativer. Når du ser de andre "uheldige" kuttene, som færre lærere, kutt i barnehager etc, så forstår du at valget er veldig vanskelig. Mange vil dessverre bli skuffet. Jeg er takknemlig for alle gode forslag.

Noen av kommentarene er hentet fra private Facebook-profiler.

Artikkeltags