Ordføreren om dødsulykken: - Det er fryktelig

Ordføer i Modum kommune, Sunni Grøndahl Aamodt.

Ordføer i Modum kommune, Sunni Grøndahl Aamodt. Foto:

Modum kommune satte kriseteamet i sving etter at en person omkom på planovergangen i Vikersund.

DEL

(Drammens Tidende) VIKERSUND: En mann i 30-årene omkom da bilen han satt i ble påkjørt av toget sør for Vikersund jernbanestasjon tirsdag kveld. Bilen sto mellom bommene på planovergangen, og to andre personer som befant seg i bilen kom seg i sikkerhet før ulykken inntraff.

Ordføreren i Modum, Sunni Grøndahl Aamodt, forteller at kommunens kriseteam samlet seg tirsdag kveld.

– Vi har to planoverganger i Vikersund og begge er dekket opp med bommer, lys og bjelle. Jeg vet ikke hvordan dette kunne skje. Det undrer en seg jo over. Det er fryktelig når noen omkommer, sier ordfører Grøndahl Aamodt, til VG.

Onsdag morgen forteller Bane Nor at det tirsdag kveld ikke var noe som tyder på at det var noe galt med bommene på planovergangen.

VG har stilt spørsmål til Bane Nors presseansvarlige, Olav Nordli, om det faktum at bommene er oppe på bilder tatt like etter ulykken:

– Det kan være fordi et tog bruker flere hundre meter på å stanse, og at toget kan ha kjørt forbi så bommene kan ha gått opp igjen. Det kan være, men det er for tidlig å konkludere om. Den tekniske tilstanden er det for tidlig å si noe om, sier han til avisa.

Artikkeltags